Wat denk jij dat snel lezen is? Snel over de woorden gaan op zoek naar sleutelwoorden? Scan je globaal om een overzicht te krijgen van de stof?

In mijn trainingen stel ik deze vraag vaak aan de deelnemers. Wat mij is opgevallen is dat de meeste mensen snel lezen zien als globaal lezen. Het scannen van een aantal woorden en dus niet het gehele boek lezen. Dit niet helemaal waar!

Wat willen de meeste mensen? De meeste mensen willen leren hoe ze kunnen snel lezen omdat ze lezen niet leuk vinden en omdat ze hopen tijd te besparen. Ook willen mensen meer begrijpen en onthouden wat ze lezen. Ben jij het met hun eens?

 

Dynamisch Lezen

Sneller lezen is slechts een onderdeel van het geheel wat ik Dynamisch Lezen noem. Je wilt immers niet alleen de informatie sneller lezen maar ook verwerken en weer terug kunnen halen. We hebben dus meer te doen dan alleen maar sneller gaan lezen. We hebben onszelf een nieuw leespatroon aan te leren. Een leespatroon die ervoor zorgt dat we niet alleen sneller, maar ook efficiënt de informatie kunnen verwerken.

Leer jezelf het volgende leespatroon aan:
1. Voorbereiding
2. Voorbeschouwing
3. Snel lezen
4. Nabeschouwing
5. Activatie van de stof

Dynamisch Lezen is een combinatie van verschillende technieken, waarmee je sneller kunt lezen en meer kunt onthouden. Wil je meer weten over snellezen of andere brein technieken schrijf je dan gratis in voor de mini cursus “De 7 gouden brein tips”

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu