Dit is een vraag die ik mezelf stelde toen ik erachter kwam dat sommige mensen met meer dan 1000 woorden per minuut kunnen lezen. Het antwoord ligt in de manier waarop we hebben leren lezen en de technieken die we nu nog steeds gebruiken.

We hebben op de basis school leren lezen en we hebben onszelf niet verder ontwikkeld op dit gebied. We hebben dus een leespatroon van een 6 jarige. De meeste mensen lezen gemiddeld 250 woorden per minuut. Je begrijpt dat we slechts in de kinderschoenen staan betreft snellezen. Daarbij komen ook nog eens onze beperkende overtuigingen en/of negatieve associaties met betrekking tot lezen of leren.

Is hier iets aan te doen?

Hier is zeker wat aan te doen. We moeten ons echter realiseren dat snellezen niet uit een aantal trucjes bestaat, maar dat het een mindset is waarmee jij informatie verwerkt. Je zult jezelf nieuwe leespatronen moeten aanleren. Als je wilt leren hoe je kunt snellezen moet je wel bereidt zijn om te oefenen en te blijven oefenen!

Snellees tip!

Zorg ervoor dat je lezen (weer) leuk gaat vinden. Hoe leuker je het vindt, des te meer je gaat lezen. Mensen die veel lezen hebben ook een hogere lees snelheid. Begin dus met lezen…

Meer tips over snellezen kun je vinden op de blogs over gratis tips en oefeningen over snellezen en verdubbel je leessnelheid.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu