BoekenWe hebben de afgelopen jaren veel vragen gekregen hoe je direct sneller kunt gaan lezen en daar zijn natuurlijk meerdere technieken voor. Een van de belangrijkste technieken zullen we je uitleggen in dit blog. Deze techniek kan jouw leessnelheid verdubbelen en zal je daarom helpen om sneller door je studieboeken of papierwerk heen te komen.

Hier is de tip die jouw leessnelheid kan verdubbelen:

Gebruik altijd een pointer tijdens het lezen. Dit betekent dat je de woorden die je leest direct ondersteunt met bijvoorbeeld je vinger, een pen of een potlood. Waarschijnlijk is dit je vroeger op school afgeleerd, maar het zal je ogen ondersteunen in het volgen van de regels en hierdoor zal je sneller door de zinnen heen gaan.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Houd tijdens het lezen bij voorkeur een dun potlood direct onder de woorden die je leest en beweeg het potlood van links naar rechts over de regels. Je ogen zullen ondersteund worden door het potlood en zullen daarom minder afgeleid worden door de omgeving. Je kunt jezelf trainen om dit steeds sneller te gaan doen.

Gebruik jij al een pointer?

Alle mensen die snellezen maken al gebruik van een pointer. Wij vragen ons af of jij al een pointer gebruikt. Zo ja, wat gebruik je als favoriete pointer? Wat voor effect heeft het gebruik van een pointer gehad op het verbeteren van jouw leessnelheid? Laat hieronder een reactie achter.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu