Voor veel mensen kan het een uitkomst bieden als zij hun leessnelheid kunnen verbeteren. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar zorgt ook voor minder stress op de werkvloer omdat er tijd over is voor andere dingen dan lezen. Een erg simpele techniek om je leessnelheid direct te kunnen verdubbelen is door het bijwijzen van de woorden en zinnen.

De TIP van deze week is: ‘gebruik altijd een pen of potlood tijdens het lezen om de woorden te geleiden’. Dit betekend dat je het potlood meebeweegt van links naar rechts met de woorden die je leest.

Veel mensen denken dat het bijwijzen van woorden hun leessnelheid juist vertraagd, maar dit niet het geval. Zonder het lezen met een potlood springen de ogen steeds terug naar eerder gelezen woorden om het woord nog eens extra te ‘controleren’. Als je een bijwijzer zoals een potlood gebruikt, zullen je ogen niet steeds (onbewust) terugspringen naar vorige woorden en dit bespaart dus erg veel tijd. Het potlood ondersteunt dus je ogen, je zult minder vaak terugspringen naar vorige woorden en je zult je leessnelheid minstens verdubbelen. Tijdens het bijwijzen zullen je ogen dus op een veel efficiëntere manier door de tekst heen gaan en overbodige oogbewegingen worden geminimaliseerd.

Het kan misschien even wennen zijn om een potlood of pen te gebruiken, maar na enige oefening zul je merken dat je leessnelheid drastisch verhoogd.

TIP! Wil jij ook sneller lezen, alles leren over geheugentechnieken en te weten komen hoe je alles uit je brein kan halen, klik dan hier.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu