Ben jij echt geïnteresseerd om sneller te lezen? Wil jij informatie twee of drie keer sneller verwerken? Iedereen kan dit bereiken en ik ga je hieronder in een snellees oefening precies uitleggen hoe je dit kunt doen.

We hebben al heel veel informatie over snellezen op deze website staan, maar ik vond het tijd om een oefening te plaatsen die we ook in de online thuisstudie behandelen. Dit is dus een klein voorproefje van de complete cursus die we online aanbieden.

Ik weet niet of je dit al weet, maar iedereen kan sneller leren lezen. Is het moeilijk? Integendeel, het is juist heel simpel! Je moet er alleen mee aan de slag gaan.

Snellezen is dus niet achterover leunen in je stoel en passief deelnemen. Het is net als de sportschool, je moet aan de slag om daadwerkelijk iets te bereiken.

Maak daarom vandaag het besluit om niet alleen dit blog te lezen, maar om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de oefening.

Metronoom

Een metronoom is een instrument waarmee je een muzikaal tempo kan aangeven. Het wordt dus vaak gebruikt door muzikanten, maar je kunt het ook gebruiken als hulpmiddel om sneller te gaan lezen.

Een metronoom maakt namelijk een tikkend geluid waarvan je de snelheid kunt instellen. Per tik lees je één regel en door het tempo te verhogen kun je sneller gaan lezen.

Snellees oefening

Online MetronoomPak er een makkelijk leesboek bij en gebruik een online metronoom om jouw leestempo te bepalen. Stel de metronoom eerst in op een tempo dat je goed kunt bijhouden en ga langzamerhand steeds sneller lezen.

Start bijvoorbeeld eerst met 5 minuten normaal lezen. Daarna stel je de metronoom iets sneller in en ga dan 10 minuten op dat tempo lezen.

Wanneer je gewend bent geraakt aan deze snelheid voer je jouw leessnelheid steeds verder op.

Om je leessnelheid te verhogen moet je regelmatig oefenen en dit gaat niet over één nacht ijs. Oefen elke dag minimaal 15 minuten.

Door het gebruik van een metronoom zal je minden gebruik maken van backskipping, waardoor je sneller gaat lezen. Daarnaast zal je concentratie zich verbeteren doordat je niet de hele tijd terugleest.

Ga dus direct aan de slag met de oefening en laat hieronder een bericht achter hoeveel sneller je bent gaan lezen. Ik ben erg benieuwd!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu