Een studie aan de Universiteit van Oxford heeft aangetoond dat tieners die lezen meer kans hebben op een goede baan vergeleken met tieners die niet lezen.

Er is onderzoek gedaan naar het leesgedrag op 16 jarige leeftijd en het effect hiervan op latere leeftijd. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat zowel 16 jarige jongens als meisjes meer kans hebben op een goede baan wanneer ze in hun tienerjaren regelmatig lezen.

Er is ook een verband gevonden tussen het lezen van boeken en het studeren aan de Universiteit. Een tip voor ouders: spoor je kinderen dus aan meer te gaan lezen, zodat ze meer kans hebben om aan de Universiteit te gaan studeren.

Ook is er aangetoond dat het spelen van computer spelletjes een negatief effect heeft op de kans om een Universitaire studie te doen.

Snellezen, de kickstart voor een Universitaire studie?

De conclusie die ik hier uit haal is hoe meer je leest, hoe succesvoller je zult zijn. Geven succesvolle mensen dat trouwens niet al jarenlang aan? Volgensmij wel!

Maargoed, leef jezelf uit op de sectie over snellezen. Hoe meer (en hoe sneller) je leest, hoe meer succes je zult behalen. Tips over snellezen kun je op verschillende plekken vinden of schrijf jezelf in voor de goudentips minicursus.

Wil je meer weten over het originele onderzoek, neem dan een kijkje op de website.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu