Welkom op deze blog over snellezen. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen getraind om meer uit hun brein te halen. Op deze pagina vind je meer informatie over snellezen.

Waarom snellezen?

De meeste mensen lezen langzaam en hebben moeite met het verwerken van informatie. Helaas leren we tijdens onze studie niet hoe we snel en makkelijk informatie kunnen verwerken. Herken je jezelf in het onderstaande?

-Ik lees (te) langzaam
-Ik vind lezen niet leuk (kost tijd, energie enz)
-Ik zou graag effectiever en sneller willen lezen
-Wat ik lees vind ik lastig om te onthouden

Ja, lees dan verder…
…want ongeveer 10 jaar stond ik in jouw schoenen. Ik had moeite met het verwerken van informatie. Mijn tentamens haalde ik net met de ‘hakken over de sloot‘ en drie dagen later was ik de informatie alweer vergeten. Ik had een hekel aan lezen en studeren, dus ik bedacht allerlei excuses om dit niet te doen.

Er moest iets gebeuren…

Mijn naam is Sven Veenstra en ik ben initiatiefnemer van TrainYourBrain.tv Als ondernemer en trainer wist ik dat het toepassen van snellezen het verschil kan betekenen tussen zwemmen en verdrinken in de informatiestroom.

Tijdens mijn studie periode stelde ik mezelf de vraag of er geen technieken bestonden die mij, met minder moeite, meer resultaten konden opleveren. Ik kwam al snel in aanraking met snellezen en andere studietechnieken. Binnen enkele weken merkte ik dat ik het steeds makkelijk vond om te leren.

Ik oefende bijna elke dag met snellezen en binnen enkele maanden steeg mijn leessnelheid naar ruim 1800 woorden per minuut.

Al snel kwam ik er achter wat wel en wat niet werkte. Ik begon de technieken te integreren met de seminars en workshops die ik gaf. Samen met de reacties en feedback van duizenden deelnemers, heb ik een nieuwe manier kunnen ontwikkelen om snellezen snel en effectief toe te kunnen passen.

Mag ik je een aantal tips geven om je leessnelheid te verhogen? Ja, kijk dan hier!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu