Het is druk, vandaag heb je een planning gemaakt van de zaken die je MOET doen. We noemen dit ook wel een takenlijst. Aan het einde van de dag kijk je er naar en tot je verbazing heb je niet alles gedaan. ‘Shit, dan maar weer doorschuiven naar morgen’ denk je bij jezelf.

Morgen is het weer hetzelfde liedje. Het werk stapelt zich langzaam op en als dat nog niet genoeg is, legt je baas ook nog eens een ad hoc project op je bureau. Niemand heeft meer een momentje voor zichzelf om eens lekker te ontspannen.

Met als gevolg? Stress! Onderneem de volgende stappen en je zult merken dat je jezelf binnen de kortste keren makkelijker kunt ontstressen!

Stap 1: Doe een breindump

Wanneer je hoofd vol zit met allemaal dingen die je nog moet regelen en doen, dan ervaar je stress. Wil je juist ontstressen, dan is het de bedoeling dat je je hoofd helemaal leeg gaat maken. Een manier is om eens alles op te schrijven wat je nog moet doen. In je hoofd zal er waarschijnlijk een chaos zijn aan dingen die je nog moet regelen. Als je alles opschrijft zul je merken dat het allemaal best meevalt. Daarnaast ben je er zeker van dat je geen dingen zult vergeten.

Stap 2: Zet alle op een rij en maak een actie plan

Nadat je alles op papier hebt gezet wat je er in je hoofd zit, deel alles in naar belangrijkheid. Kies dan de acties die je kunt doen en zet deze ook op papier. Leer jezelf op te focussen op 1 ding tegelijk. Verminder verstorend elementen in je omgeving als e-mail (geluid), mobiel, radio of telefoon. Maak iets af en start daarna pas de volgende activiteit.

Stap 3: Leer bewust ontstressen

Ontspanning zoeken is een goede manier om je verstand eens op nul te zetten. Iedereen vindt zijn ontspanning in iets anders. De één in het lezen van een goed boek, de ander in een sport en sommigen vinden het heerlijk om een avondje computerspelletjes te spelen. Leer om sommige momenten gewoon eens tijd voor jezelf vrij te maken.

Meer tips om jezelf makkelijk te ontstressen vind je in de 7 Gouden Brein Tips , meld je direct gratis aan!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu