Neurofeedback

Top 5 te gekke brein training apps

Apps worden steeds populairder en uiteraard zijn er een aantal die je perfect kunt gebruiken om je brein te trainen en om productiever te zijn.

Daarom heb ik hieronder de top 5 van onze favoriete brein training apps op een rijtje gezet.

Deze apps zijn een perfecte aanvullen op je dagelijkse leven om productiever te werken, meer te doen in minder tijd, maar ook meer ontspanning te vinden in de dagelijkse werkdruk.

Gebruik deze apps regelmatig en het liefst dagelijks om het optimale uit je brein te halen.

 

Top 5 te gekke brein training apps

Hieronder onze top 5 breintraining apps:

1) Timer – Gratis

Dit klink misschien suf, de timer zit immers standaard op je mobiel. Je kunt de timer echter erg goed gebruiken om deadlines te halen en jezelf een specifieke tijd voor een taak te geven. Dit is de app die ik het meest vaak gebruik en jij zou dit ook moeten doen als je effectief en productief wilt werken! Zet je timer bijvoorbeeld voor 60 min om een specifieke taak af te ronden. Doe tijdens deze tijd niets anders dan het afronden van jouw belangrijke taak!

 

2) Metronome – Gratis

Deze app is perfect te gebruiken wanneer je jouw leessnelheid wilt opvoeren. De metronoom kun je namelijk instellen op vele verschillende tempo’s. Begin met een langzaam tempo en lees één regel per tik. Voer het tempo van de metronoom langzaam op, zodat je je ogen uitdaagt steeds een stukje sneller te lezen. Deze oefening kun je als basis gebruiken om je leessnelheid te vergroten.

 

3) Brain Trainer by Lumosity.com – 5 gratis sessies

Braintrainer by Lumosity AppLumosity is een professionele en behoorlijk uitgebreide app waarmee je verschillende oefeningen kunt doen om je brein te trainen. Verschillende oefenignen stimuleren verschillende delen van je brein en hierdoor train je verschillende vaardigheden.

Je kunt starten met 5 gratis sessies en al snel zul je merken dat het erg verslavend is om door te gaan. Mocht je verder willen spelen, dan betaal je €7,99 per jaar. Dit lijkt misschien prijzig voor een app, maar het zal je uiteraard veel meer opleveren!

Het is daarnaast erg leuk om je eigen progressie te zien en deze steeds te blijven verbeteren.

 

4) Memory – Gratis

Memory doet het altijd goed en is een leuke manier om je vrije tijd op te vullen. Soms moet je ergens wachten, zit je in de trein of heb je even niets te doen. Zet dan niet de tv aan, maar stimuleer je brein door enkele rondjes memory te spelen. Leuk voor jong en oud!

 

5) Quick Reader – €3,99

Quick Reader kun je gratis downloaden en helpt je ogen te geleiden over een tekst. De app bevat twee voorbeeld teksten die je kunt lezen en helpt je ogen over de tekst te geleiden door tekstdelen te markeren. Hierdoor zul je sneller lezen en kun je je leessnelheid steeds meer opvoeren. Je zult al snel merken dat je sneller gaat lezen.

Quick Reader app for Iphone

De gratis versie bevat echter geen interessante boeken. Gelukkig zijn er verschillende catalogi waar je veel boeken gratis kunt downloaden. Je hebt dan echter wel de Pro versie nodig van €3,99. Hou je ervan om regelmatig een boek op je telefoon te lezen, dan is dit zeker een aanrader om te gebruiken.

 

Welke brein-apps gebruik jij?

Mocht je andere apps gebruiken die je productiviteit kunnen verbeteren en brein stimuleren dan hoor ik het graag.

Wat is jouw favoriete app op het gebied van breintraining en productiviteit?

Volgend bericht
Neurofeedback is populair
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu