Afgelopen week stond er een stuk in de Spits over neurofeedback oftewel hersengolftherapie. Zelf gebruik ik deze technieken al jaren en mijn creativiteit en concentratie namen enorm toe. Neurowetenschappers stelde zichzelf de vraag of we onze emotionele staat kunnen verbeteren door onze hersengolven te beïnvloeden. Zo kwamen ze op neurofeedback en binaural beats.

Om hersengolftherapie te kunnen doen betaal je al snel een paar honderd euro en dan ben je al gauw een aantal weken verder. Je kunt ook zelf een brainmachine en software halen om (bijna) hetzelfde resultaat te bereiken, maar dan ben je tussen de 2500,- en 9000,- EURO kwijt.

Kun je ervoor kiezen om je goed te voelen? Ja dat kan zeker. Kun je ervoor kiezen om jezelf meer te ontspannen? Ja dat kan ook. Het is allemaal mogelijk voor je brein. Je brein is het centrum van je emoties, herinneringen en meer. Als je jezelf leert hoe je meer uit je brein kunt halen, dan haal je meer uit je leven!

Is er een manier om ons brein (betaalbaar) te programmeren om in elke gewenste emotionele staat te gaan die we willen?

Breinoptimalisatie

Het antwoord? … Breinoptimalisatie™ (binaural beats)
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat wanneer je blootgesteld wordt aan binaural beats*, de frequentie waarop je hersenen actief zijn, zich aanpast aan de frequentie van de binaural beat. Zo kunnen binaural beats worden gebruikt om jezelf af te stemmen op hersengolven die positiever voor je werken of die je in een hogere staat van bewustzijn brengen.

Breinoptimalisatie™ (of beter bekend als Brain Entrainment) is een technologie die ervoor zorgt dat je meer gebruik maakt van je brein potentieel. Einstein zei eens dat we slechts 1% van ons brein gebruiken. Kennelijk had hij nog nooit gehoord van Breinoptimalisatie™…

Op momenten dat er werkstress ontstaat, luister ik even naar de ontspannings CD en kan ik me weer meer focussen op datgene wat belangrijk is. De technieken die worden gebruikt zijn wetenschappelijk onderzocht en tonen positieve resultaten aan. Het resultaat is vaak al binnen enkele minuten te merken. Ik beweer niet dat je hierdoor al je concentratie– en of slaap problemen oplost, maar het kan zeker als ondersteuning dienen mocht je deze problemen ondervinden.

Hoe weet ik of dit werkt?

Het is bijna te mooi om waar te zijn, vind je zelf ook niet? Diverse onderzoeken tonen aan dat het zeker mogelijk is en mensen die het Breinoptimalisatie™ gebruiken boeken positieve resultaten. Neem zelf een kijkje op de website:

www.breinoptimalisatie.nl of Boeddha Brein

*Binaural beats zijn geluiden en speciale tonen die je hersengolf-patronen (je mentale staat) stimuleren en verbeteren

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu