Afgelopen vrijdag en zaterdag was het weer zover! Met een klein groepje mensen hebben we twee dagen lang intensief gewerkt om het meeste uit ons brein te halen.

Na een korte inleiding en een leuk namen spelletje hebben we eerst 7 verschillende leerprincipes doorgenomen. Heb jij namelijk ooit geleerd hoe je moet leren? Welke dingen zijn belangrijk om te weten tijdens het leren en hoe kun je optimaal gebruik maken van je brein?

 

Verschillende brein onderwerpen

Na het doornemen van de  leerprincipes zijn we direct aan de slag gegaan met het maken van vele verschillende mindmaps (zie foto’s). Het is altijd leuk om te zien dat iedereen zijn/haar eigen stijl ontwikkelt. Na een intensieve sessie had iedereen het onder de knie en konden we verder met de volgende stap.

Iedereen die deelnam aan de training had aangegeven wel sneller te willen lezen. Vandaar dat we eerst de basis hebben behandeld om minimaal twee tot vier keer zo snel te gaan lezen.


Gemaakte mindmaps tijdens het Brein Seminar
Op dag twee van het Brein Seminar zijn we aan de slag gegaan met 5 verschillende stappen om dynamisch te gaan lezen. Je kunt snellezen ook wel vergelijken met een symfonie. Soms lees je sneller en soms lees je langzamer. De basis van het snellezen en het mindmappen konden we hier goed bij gebruiken.

Het is namelijk niet de bedoeling om alleen sneller te gaan lezen. Je wilt de stof ook begrijpen toch? Vandaar dat we technieken hebben behandeld die zowel je snelheid als je tekstbegrip verhogen, zodat je optimaal gaat lezen.

Nadat iedereen de technieken beheerste was het tijd voor de volgende stap. Het was tijd om een boek te gaan lezen én hier een mindmap van te maken in slechts één uur! Bekijk de foto hiernaast om de mindmaps te bekijken.

Natuurlijk wil je de informatie die je hebt gelezen ook zo goed mogelijk onthouden, dus hebben we gekeken naar verschillende manieren om gemakkelijk informatie te onthouden. Wat zorgt er nu voor dat je informatie ALTIJD kunt blijven onthouden?

Hoe onthoud je bijvoorbeeld de belangrijkste onderdelen van een presentatie? Hoe onthoud je alle boodschappen die je moet halen (zonder ze op te schrijven) en hoe leer je bijvoorbeeld de 20 leukste uitjes van Nederland uit je hoofd?

Het zijn allemaal dingen die we hebben besproken zodat ook jij jouw geheugen kunt verbeteren in het gebied dat jij wilt. Je kunt deze simpele technieken niet alleen op je werk gebruiken. Ze zijn ook erg handig voor thuis, tijdens je studie en eigenlijk tijdens je hele leven. Je herinneringen zijn immers een belangrijk deel van wie je bent. Die wil je (vaak) zo goed mogelijk onthouden, toch?

 

Breinvoeding

Ik merk steeds vaker dat er mensen zijn die heel graag iets willen weten over “breinvoeding“. Welke voedingsmiddelen zijn nu goed voor je brein en welke zijn er schadelijk?

Niet alleen tijdens het seminar, maar zelfs tijdens de lunch, was breinvoeding een vaak voorkomend onderwerp van discussie.

Naast breinvoeding zijn er nog tal van onderwerpen aan bod gekomen zoals breingym en neurofeedback. Hier kan ik je echter niets over vertellen, dat moet je gewoon ervaren.

 

Enkele reacties

We hebben de deelnemers gevraagd een reactie achter te laten.

Hieronder heb ik er enkele voor je op een rijtje gezet:

 

Zinvol! Vooral voor jongeren en volwassenen die denken dat ze zich niet kunnen concentreren cq. leren.

– Aurinda Nieuwland

 

Fantastisch seminar! Je leert heel veel.

– Linda van Dommelen

 

Zeer de moeite waard.

– Suzanne

 

Hester was zo aardig een videoboodschap in te spreken. Nogmaals bedankt Hester!

[trafficplayer_skin padding: 19px 0 0 22px; margin: 0 auto; width: 612px; height: 379px; background: url(https://www.trainyourbrain.tv/wp-content/uploads/skin19_580x315.png) no-repeat top left; text-align: left;][trafficplayer_youtube_video width=”580″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/jlwhKz1wtuw?modestbranding=1&showinfo=0&autohide=1&controls=1&hd=1&rel=0″ ][/trafficplayer_youtube_video][/trafficplayer_skin]

 

Het volgende Brein Seminar

Lijkt het jou ook fantastisch om bovenstaande resultaten te behalen? Kom dan ook eens naar het Brein Seminar!

Meer informatie zoals datum, tijden en locatie vind je via onderstaande link:

 

Klik hier voor meer informatie over het Brein Seminar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu