Mindmappen is het maken van een brein map of een kaart van je eigen gedachten. Mindmappen modelleert de natuurlijke functie van onze hersenen om te leren. De basis werking van je brein is associatie. Door te gaan mindmappen ga je associëren en daarmee stimuleer je het brein op een natuurlijke manier.

Mindmap

We hebben nog veel te ontdekken over onze hersenen in de komende jaren. Tony Buzan was ook nieuwsgierig naar de werking van onze hersenen en hoe we het beste informatie kunnen verwerken. Hij begon zelf te zoeken in bibliotheken naar boeken die een uitleg konden geven over hoe we het beste kunnen leren.

Veel van de onderzoeken die hij vond kwamen elke keer weer terug op de werking van ons brein en de beide hersenhelften. Hij besloot deze kennis over de hersenhelften te combineren tot een leersysteem. De technieken van het in kaart brengen van je gedachten heeft hij mindmappen genoemd. Over de gehele wereld wordt Mindmappen nu toegepast.

Tony Buzan over Mindmappen

Uitvinder van de mindmap, Tony Buzan, heeft een korte video gemaakt over mindmappen.

httpv://nl.youtube.com/watch?v=MlabrWv25qQ

In plaats van je studieboek samen te vatten op 15 pagina’s, werk je het studieboek nu uit op een A4 of A3. In een oogopslag overzie je alles en kun je gemakkelijk verbanden leggen tussen de hoofdstukken. Het leggen van verbanden is weer belangrijk voor je begrip van de stof. Je kunt over alles een mindmap maken en hoe meer je het doet hoe makkelijker het wordt.

Mindmappen is zo simpel dat het positieve effect op het leervermogen wordt vaak onderschat!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu