Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Ontdek Alles Over Mindmappen

Je Ontdekt In Dit E-Book Onder Andere:

 • Mindmappen is gebaseerd op het onderzoek van hoe de hersenen werken via zijn vele associaties en netwerken.

 • ​Het toepassen van mind maps verbetert jouw geheugencapaciteit met factor vijf tien. 

 • Met mindmapping breng jij je denkwereld in kaart! Mindmappen is letterlijk een ‘map’ van je eigen ‘mind’.

 • Hoe kun je een grote hoeveelheid informatie onthouden op een leuke en speelse manier? Het kan allemaal met mindmappen

  Vul hieronder je voornaam en e-mail in om dit e-book direct te downloaden:

  Ontdek Alles Over Mindmappen

  Stel je eens voor dat je een compleet boek kunt samenvatten op slechts een A4 papiertje! Het kan allemaal met mindmappen!

  Mindmappen is een eenvoudige techniek waarmee je informatie makkelijk kunt verwerken omdat beide hersenhelften beter met elkaar samenwerken. Het is een synthese tussen geschreven taal en beeldend denken.

  Het toepassen van mind maps verbetert het effect met factor vijf tien. Deze creatieve en bijzondere notatietechniek is 30 jaar geleden ontwikkeld door Tony Buzan en is gebaseerd op het onderzoek van hoe de hersenen werken via zijn vele associaties en netwerken. Met mindmapping breng jij je denkwereld in kaart! Mindmappen is letterlijk een ‘map’ van je eigen ‘mind’.


  Hoe maakt je een mindmap? (turbo uitleg)

  Maak een tekening van je onderwerp in het midden van het papier. Een neuron (hersencel) heeft vele vertakkingen; dat geldt ook voor de mindmap, waarvan de vertakkingen de punten weergeven die belangrijk zijn. Alle takken ontspringen het centrale beeld. Ze moeten verbonden zijn met het centrum, omdat de hersenen dingen die aan elkaar gekoppeld zijn goed kunnen onthouden. Gebruik in je hele map een woord/beeld per regel. Schrijf je woorden zo recht mogelijk om ze beter te kunnen lezen en onthouden.

  Teken kleinere takken aan de dikke takken of hoofdpunten als er nieuwe gedachten in je opkomen. Je kunt daaraan woorden, beelden, kleuren, symbolen of codes toevoegen.Verbind de woorden en ideeën zo met elkaar dat duidelijk is hoe het ene idee met het andere in verbinding staat. Gebruik kleuren, tekeningen en trefwoorden om bepaalde punten te accentueren en de verbindingen aan te geven tussen de verschillende takken van de map. Gebruik waar mogelijk tekeningen en beelden om je creativiteit te stimuleren en geheugen te verbeteren bijv : merknamen, symbolen, codes van afbeeldingen en kleuren.

  Alles Leren Over Mindmappen En Echt Gaan Toepassen In De Praktijk?

  Button