Vandaag de dag zijn er zoveel nieuwe dingen om te leren of te ontdekken. Dit is natuurlijk erg spannend, maar ik zie ook veel mensen die hierdoor veel dingen half doen. Je start bijvoorbeeld met een nieuwe taalcursus en na enkele weken of dagen staat de cursus alweer stof te happen in de boekenkast. Zonde natuurlijk van je tijd en van je investering.

Daarnaast is er nog het feit dat maar 10% van de mensen die een boek lezen verder lezen dan het eerste hoofdstuk. Dit wil zeggen dat 90% niet eens start of maar enkele bladzijden leest. Dit is toch te bizar voor woorden of niet?

Deze getallen geven in ieder geval goed weer dat er zo ontzettend veel informatie beschikbaar is dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Je start de taalcursus, maar je leert nooit echt de taal te spreken. Zonde toch?

Doe jij mee met de 30 dagen test?

Misschien heb je het volgende statement wel eens gehoord: ‘ je hebt minimaal 30 dagen nodig voordat je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd’.

Committeer jezelf voor 30 dagen om deze gewoonte uit te testen. Het is veel makkelijker om een gewoonte voor 30 dagen uit te proberen, dan deze direct permanent toe te passen. Na deze 30 dagen kun je beslissen om door te gaan met deze gewoonte of het erbij te laten. Misschien is het wel niets voor jou, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd.

Door dit te doen geef je jezelf in ieder geval de tijd om serieus bezig te zijn met een gewoonte die jij jezelf wilt aanleren.

Hoe leer ik een nieuwe gewoonte?

Daarnaast is het belangrijk dat je maar met één gewoonte tegelijkertijd aan de slag gaat. Focus jezelf voor de komende maand dus op één ding en ga er helemaal voor. Ga dus niet aan de slag met een nieuwe cursus, gezonder eten, vaker naar de sportschool en meer sociaal contact. Doe het stapje voor stapje. Richt je bijvoorbeeld deze maand om een techniek zoals snellezen of mindmappen toe te passen zodat je studie- of werkresultaten zullen verbeteren. Volgende maand wil je misschien aan de slag met je gezondheid en die maand daarna met iets anders.

Het maakt niet uit waar jij een gewoonte van wilt maken, het is alleen belangrijk dat je hier serieus mee aan de slag gaat. Ik zie op dit moment zoveel mensen die honderd dingen tegelijkertijd aan het doen zijn en niets afkrijgen. Zonde al zeg ik het zelf.

Welke gewoonte ga jij deze maand ontwikkelen? Deel het hieronder en inspireer anderen om hetzelfde te doen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu