Misschien lees je de titel en denk je: “zo dat klinkt heftig”. Het zit zo, ik wil je in deze blog duidelijk maken dat er mensen zijn die groeien (lees: leven) en stilstaan (lees: dood gaan). Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer je niet groeit, er een stukje in je dood gaat. Het is eigenlijk net als een plant. Een plant groeit of hij gaat dood, er is geen middenweg.

Ik weet dat dit nogal een gedurfde uitspraak is, maar ik zal je vertellen hoe ik het zie…

Wat kan een boek voor je betekenen?

Afgelopen week zat ik op het terras in de zon met een kopje koffie toen ik opeens een ingeving kreeg om deze tip te schrijven. Deze tip is zo simpel dat je hem waarschijnlijk al weet, maar ik zie veel mensen om me heen die er geen gebruik van maken.

Wat is nu het verhaal? Ik zat afgelopen week op een terrasje te wachten op iemand met wie ik een afspraak had gemaakt. De persoon was alleen behoorlijk te laat en ik had dus niets te doen.

Vroeger was ik mezelf gaan vervelen, irriteren en was ik mezelf gefrustreerd gaan voelen (lees: ik was een beetje dood gegaan), omdat die persoon zich niet aan de afspraak hield. Gelukkig was dat nu niet het geval, want…

Een tip die je leven kan veranderen…

Ik was nu juist ontspannen en dankbaar. Hoe kwam dit? Ik zal het je vertellen, het is namelijk heel simpel! Ik had een boek meegenomen. Ja, je leest het echt! Ik had een boek meegenomen waardoor ik me ontspannen en dankbaar kon voelen.

Doordat ik een boek bij me had kon ik de dode tijd namelijk nuttig gebruiken om nieuwe informatie in mezelf op te nemen. Ik vind het zelf erg belangrijk om te groeien dus voor mij was dit echt genieten. Als ik lees en groei heb ik echt het gevoel dat ik leef en met de informatie kan ik een verschil maken ik het leven van andere mensen. Daarnaast zat ik heerlijk in de zon, dus ik had niets meer te wensen.

De persoon kwam uiteindelijk 45 minuten te laat op onze afspraak en tijdens deze periode heb ik me dus niet verveeld, geïrriteerd of ben ik geen andere negatieve emoties gaan voelen. Ik heb mezelf versterkt met het lezen in een interessant boek dat mij laat groeien en me beter laat voelen. Eigenlijk ben ik de persoon juist erg dankbaar, want doordat ze te laat kwam kreeg ik het idee om deze blog te schrijven en jou deze tip mee te geven. Geweldig toch?

Waarom vertel ik je dit?

Ik vertel je dit verhaal, omdat ik je de volgende tip wil meegeven. Neem altijd een boek mee, waar je ook bent. Je weet nooit of iemand te laat komt op een afspraak, de trein twee uur vertraging heeft of de brug opeens open staat. Als je een boek bij je hebt kun je deze dode tijd altijd gebruiken om jezelf te bekrachtigen, productief te zijn en te groeien in plaats van je te gaan frustreren.

Je ipod of mp3 speler als kennisbank

ipodIk heb niet alleen altijd een boek bij me, mijn mp3 speler wijkt ook nooit van mijn zijde. Een ipod is niet alleen geweldig voor muziek, het is ook een geweldige opvulling om op dode momenten naar een goed audioprogramma te luisteren. Ik maak hier bijna altijd gebruik van als ik aan het reizen ben of als ik ergens moet wachten. Audioprogramma’s kunnen je leven veranderen, omdat je ze bijna overal kunt beluisteren.

Ga dus op zoek naar inspirerende audioprogramma’s en zet deze op je ipod of mp3 speler. Je kunt ze echt overal beluisteren, kijk maar eens hoeveel dode tijd je dagelijks tegenkomt.

Wat zou jij doen?

Herken jij jezelf in dit verhaal of heb je wel eens een situatie meegemaakt dat je jezelf begon te irriteren of vervelen, omdat je niets te doen had? Wat heb je in die situatie gedaan en hoe zou het zijn geweest als je lekker had kunnen lezen of een inspirerend audioprogramma had kunnen luisteren?

Ga met deze tip aan de slag en je zult de resultaten gegarandeerd merken. Je zult je beter voelen tijdens dode momenten én je zult nieuwe informatie ontdekken! Veel succes.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu