Denk jij dat je dapper genoeg bent om iets nieuws te doen? Heb jij de moed en het vertrouwen om je grenzen op te zoeken en naar de schatten van jouw menselijke potentie te zoeken?

Tegenwoordig hoor ik veel mensen zeggen dat ze dom zijn, ze zijn niet uit het juiste hout gesneden, zijn op de verkeerde plek opgegroeid of hebben de verkeerde achtergrond.

Goede redenen? Als jij denk dat ze kloppen zijn ze voor jou zeker een waarheid, maar ik vertel je dit…

Heb jij wel eens een hardloper zien winnen zonder dat hij dacht dat hij het kon? Denk je dat Sven Kramer (naar mijn idee de beste schaatser van Nederland ooit) aan de start begint en gaat proberen de finish te halen?

Nee, deze ‘winnaars’ hebben het vertrouwen in zichzelf dat ze kunnen winnen en dat ze gaan winnen. Op het moment van de start kunnen ze de hele wereld aan, niets is hun teveel. Ze hebben vertrouwen in zichzelf.

Ontdek jij wel eens nieuwe dingen?

Dit geldt niet alleen voor sporten, maar ook voor breintraining en vele andere dingen in het leven. Wanneer jij ervan overtuigt bent dat je iets kunt, bijvoorbeeld snellezen, dan zal je jouw doel behalen. Als jij een geheugenexpert wilt worden, dan kun je dit bereiken. Er is één heel belangrijke vaardigheid die je hierbij nodig hebt en dat is vertrouwen hebben in jezelf.

Nog altijd zijn er mensen die tegen alles en iedereen roepen dat ze sceptisch zijn over alles en nog wat. ‘Ik ben sceptisch over dit, ik ben sceptisch over dat’.

Tony Robbins zei eens tegen me over deze mensen (via zijn audio programma): ‘mensen die sceptisch zijn, zijn helemaal niet sceptisch maar zijn enorme schijterds en angstige mensen.

Ik wil je vragen niet meer sceptisch te zijn, maar wees wel kritisch als je iets nieuws ontdekt. Luister naar de nieuwe informatie, bestudeer het en bekijk of het jouw leven kan verbeteren. Als je dit hebt gedaan kun je voor jezelf goed bepalen of het wel of niet voor je werkt.

Misschien zie je op dit moment geen mogelijkheden om sneller te gaan lezen of informatie gemakkelijker te onthouden. Misschien denk je dat deze vaardigheden aangeboren zijn. Maar wat zou het voor jou betekenen als het wel waar zou zijn? Hoe zou het zijn als je twee, drie of vier keer sneller zou kunnen lezen met hetzelfde tekstbegrip? Zou dat niet fantastisch zijn?

Het enige wat ik je wil vragen is om open te staan voor de wereld van mogelijkheden en moedig te zijn om nieuwe dingen uit te proberen.

Welk pad sla jij in?

Ben jij dapper genoeg om je eigen weg te gaan? Je eigen dromen te leiden of laat jij je afleiden door mensen die denken dat je het niet kunt?

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat deze ‘negatieve’ mensen eigenlijk niet tegen jou zeggen dat je het niet kunt, maar diep van binnen bang zijn dat ze het zelf niet redden. Stop dus met het luisteren naar onzin van anderen en ga aan de slag je dromen te verwezenlijken.

Start om nieuwe werelden te ontdekken, start met snellezen, gebruik je creatieve brein. Ga andere mensen helpen en jaag je dromen na. Laat je door niemand stoppen, maar zoek mensen die je willen ondersteunen in jouw zoektocht naar succes.

Kortom, er is moed voor nodig om iets nieuws te doen. Misschien zeggen mensen om je heen dat je dom bent of dat je aan één of andere ‘ziekte’ lijdt (lees: ADHD en ADD) waardoor je niet goed kunt leren.

Ik hoop dat je weet dat velen van de meest slimme mensen op aarde (bijvoorbeeld Albert Einstein) ooit lees- of leerproblemen kenden. Gelukkig is er toch nog iets van het terecht gekomen 😉

Een man met moed en doorzettingsvermogen

Hieronder zie je een filmpje van een moedig man die ik ooit ontmoette en een diepe indruk op me heeft achtergelaten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Nifq3Ke2Q30

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu