Het Brein Handboek met 8 Brein Inzichten en Tientallen Praktische Oefeningen om gemakkelijk meer uit je brein te halen!

TRAIN YOUR BRAIN HANDBOEK VERSIE 2.0

Maak kennis met de 3.0 versie van het Train Your Brain Handboek.

Dit handboek kun je vergelijken met een complete cursus, maar dan compact en overzichtelijk in één handboek.  Het bevat in totaal meer dan 240 bladzijden en is opgedeeld in acht verschillende hoofdstukken. In het handboek ontdek vele verschillende technieken om de lawine aan informatie weer onder controle te krijgen.

HET HANDBOEK BESTAAT UIT 8 VERSCHILLENDE HOOFDSTUKKEN:

Hoofdstuk 1 – Leren leren

Ontdek alles op het gebied van effectief werken en studeren. De meesten van ons hebben nooit echt geleerd hoe je optimaal kunt leren en daarom leer je verschillende leerprincipes. Je leert ook welke leerproblemen er zijn en hoe je deze kunt overwinnen. Daarnaast gaan we het hebben over verschillende leerprocessen en welke het beste voor jou werken om optimaal gebruik te maken van je brein. We gaan leren echt weer leuk maken!

Hoofdstuk 2 – Basis snellezen

In hoofdstuk 2 gaan we het met je hebben over de basis van het snellezen. Je leert onder andere hoe je boeken, rapporten en verslagen kunt gaan lezen met een snelheid van 600 woorden per minuut (het gemiddelde is 200). Verbeter hierbij niet alleen je snelheid, maar ook je leesbegrip om teksten beter te begrijpen. Daarnaast krijg je vele oefeningen en opdrachten, behandelen we enkele redenen waarom ze zo langzaam lezen en ontdek je enkele snelleeskampioenen.

Hoofdstuk 3 – Dynamisch lezen

In dit hoofdstuk ga je onder andere twee geheimen ontdekken waardoor je sneller dan 1000 woorden per minuut kunt gaan lezen. Daarnaast onthullen we de 5 stappen van het dynamisch lezen en hoe je hiermee  5 tot 10 boeken per week kunt lezen. Ook leer je welke hulpmiddelen je kunnen helpen om nog sneller te gaan lezen en dit hoofdstuk bevat uiteraard weer verschillende opdrachten om je leessnelheid sterk te vergroten.

Hoofdstuk 4 – Effectief noteren (mindmappen)

In dit hoofdstuk behandelen we wat mindmappen precies is en waar je het voor kunt gebruiken. Je leert waarom gewoon samenvatten en noteren niet werkt, hoe je jouw linker en rechter hersenhelft gaat gebruiken en hoe je hier je voordeel mee kunt doen. Ook ontdek je waarvoor je mindmappen kunt gebruiken en hoe je dit op de meest effectieve manier kunt doen. Je gaat in dit hoofdstuk echt aan de slag om mindmaps te maken, zodat je het gaat integreren in de praktijk. Op die manier start je direct om meer uit je brein te gaan halen.

Hoofdstuk 5 – Het geheugenspel

In hoofdstuk 5 gaan we het hebben over de manier waarop jouw brein het beste informatie verwerkt. Je ontdekt de mythes omtrent het geheugen, de wetten die er zijn van het geheugen en je leert het geheim van geheugenkunstenaars. We gaan direct aan de slag om jouw geheugen te verbeteren door verschillende testen te doen. We behandelen hoe je verschillende vormen van informatie kunt onthouden en je leert hoe je de taal van je brein te gaat spreken, zodat je elk soort informatie kunt onthouden.

Hoofdstuk 6 – Geheugen plus

Dit hoofdstuk gaat je verder helpen naar een super geheugen. Je leert onder andere hoe je makkelijk belangrijke data en telefoonnummers kunt onthouden en we gaan actief aan de slag om verschillende geheugensystemen aan te leggen. Je gaat actief aan de slag om verschillende geheugen systemen te maken, zodat je informatie kunt opslaan op plekken om er op terug te komen wanneer jij dat wilt. Je hoeft dan nooit meer informatie te vergeten en kunt altijd op jouw persoonlijke systeem terugvallen.

Hoofdstuk 7 – TOP planning

Vind je het lastig om een planning te maken of om effectief te werken? Dan is dit hoofdstuk belangrijk voor jou. In hoofdstuk 7 behandelen we onder andere hoe jij je tijd beter kunt indelen en welke zaken belangrijk en minder belangrijk zijn. We behandelen wat tijd precies is en waarom de meeste mensen hun tijd niet goed gebruiken. Ook geven we je enkele simpele technieken om je tijd beter in te plannen en hoe je jezelf eraan kunt houden om het echt te doen.

Hoofdstuk 8 – Studiematrix

In het laatste hoofdstuk gaan we alle technieken die je hebt geleerd integreren, zodat je ze in jouw dagelijks leven gaat toepassen en de voordelen ervan gaat gebruiken. Je leert ook hoe je V.A.K. kunt leren, hoe je jouw blauwdruk omtrent leren kunt veranderen en je ontdekt verschillende manieren om jezelf te ontspannen tijdens het studeren. Daarnaast geven we 8 verschillende manieren om je studietijd te verkorten en je krijgt een totale matrix waardoor leren wel heel erg makkelijk wordt.

Extra Bonussen

Alle lessen bevatten daarnaast een extra bonus. In deze bonus wordt het materiaal vaak nogmaals herhaald om het echt te integreren in je brein. Daarnaast worden de technieken in detail uitgelegd en het bevat nieuwe informatie over die specifieke les. We hebben bijvoorbeeld een bonus hoe je gemakkelijk namen kunt onthouden. Dit is uitermate handig voor feestjes, zakelijke bijeenkomsten en andere plekken waar je mensen ontmoet.

Wat zeggen anderen:

Inmiddels hebben al duizenden mensen gebruik gemaakt van de methodes en technieken die in het handboek staan omschreven. Zie hieronder slechts enkele reacties over deze informatie:

Beste Sven,

Ik wilde je even op de hoogte brengen van mijn behaalde succes dankzij de Train Your Brain Cursus. Afgelopen maandag had ik mijn mondeling oudheid. Ik heb in de week ervoor in 4 dagen tijd 5 boeken gelezen. Wat neer komt op een hoeveelheid van 1200 pagina’s. Mijn mondeling liep gesmeerd. Mijn eindresultaat was een 8. Kortom; de training was voor mij zeker een succes.

Met vriendelijke groeten en nogmaals BEDANKT,

-Stèfan Vulperhorst

Ik heb mijn doelen gehaald en inzicht gekregen in sneller lezen en inzicht in geheugen technieken. Daarnaast was het onderdeel mindmappen voor mij eye opener. Had ik 40 jaar eerder moeten ontdekken. Ik ben nooit te oud om te leren, toch?

Daarnaast las ik met ca 240 wpm en nu met  ca 500 wpm, dus 2x zoveel.

Het geheel was een eye-opener voor mij. Ik ben inmiddels 60+ en nog steeds leergierig. Ik had al plezier in lezen en was altijd erg gemotiveerd om te leren. 10 jaar geleden nog een HBO gehaald (avondstudie naast mijn werk), wat ik vroeger niet voor mogelijk hield. En dat puur door motivatie en tegen mezelf zeggen dat ik het wel kan en voor een ander niet hoef onder te doen.Positief karakter in deze cursus komt goed naar boven, weer meer van geleerd. Ik ben er nog niet, ga alle lessen nog eens door en oefenen, oefenen, oefenen. De geheugen technieken waren ook zinvol voor mij. Niet dat ik rijtjes en cijferreeksen nog uit mijn hoofd moet leren, maar ik heb er wel veel inzicht door en in gekregen.

Ja, ik ben erg positief, dus dat kan ik overbrengen. Zoals ik al zei, ik had bepaalde technieken 40 jaar geleden moeten weten/leren, dan had ik makkelijker kunnen leren, toen ik jong was.

-Atty Wetting

Menu