Misschien heb je het wel eens meegemaakt, de informatie ligt op het puntje van je tong en je kunt er maar niet opkomen. Herken je dit voorbeeld?

Op het moment dat dit gebeurd vinden je hersenen het lastig om de opgeslagen informatie terug te halen in je bewuste brein.

Dit kan uiterst vervelend zijn wanneer je een tentamen of toets aan het maken bent en het kan een verschil tussen een voldoende of onvoldoende betekenen. In deze situatie wil je jezelf niet bevinden toch?

Gelukkig is er een eenvoudige manier hoe je de informatie gemakkelijker naar boven kunt halen en deze methode kun je simpel gebruiken tijdens een toets of examen.

Breintraining techniek: ABC methode

Je kunt jezelf bijvoorbeeld de naam van die belangrijke figuur uit de geschiedenis van de wereld niet meer herinneren. Doe dan de volgende breintraining techniek: ga het complete alfabet af (hardop of in je hoofd). Wanneer je bij de letter N aankomt activeert deze breintraining techniek de naam die je te binnen schoot: Napoleon. Deze methode kun je overal en altijd gebruiken, ook tijdens examens of proefwerken. Het is een hele simpele en effectieve methode.

Het effect van koffie

koffieIk weet niet of jij een fan bent van koffie, ikzelf in ieder geval niet in overmatig gebruik (voor gezondheidsredenen). Maar er is wel aangetoond dat koffie een positief effect heeft op het terughalen van opgeslagen informatie.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van koffie op het terughalen van informatie. Er is gebleken dat mensen die koffie drinken voor een belangrijke test de informatie gemakkelijker terug kunnen halen vergeleken met mensen die geen koffie drinken. Interessant of niet?

Volgens dit onderzoek zou het dus goed zijn om een kopje koffie te drinken voordat je een belangrijke test of examen gaat doen. Op deze manier kun je de informatie gemakkelijker terughalen en opschrijven.

Een overmatige hoeveelheid koffie is natuurlijk niet goed voor je lichaam, doe alles met mate. Maar het is het proberen waard.

Stiekem ben ik wel benieuwd

Stiekem ben ik wel benieuwd of jij wel eens in een lastige situatie hebt gezeten wanneer je bepaalde informatie niet goed kon terughalen. Was dit tijdens een examen of toets of totaal iets anders. Laat het me hieronder weten. Ik ben benieuwd!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu