Zoals je waarschijnlijk wel weet is het goed om regelmatig breinspelletjes te doen. Onderzoek heeft laten zien dat jouw brein hierdoor actiever en beter blijft functioneren, zeker op oudere leeftijd. Door het spelen van breinspelletjes kun je jouw geheugen verbeteren, je concentratie zal verbeteren en je hersenen zullen effectiever en sneller werken. Train je brein dus regelmatig door het doen van breinspelletjes, dan blijft je brein fit en vitaal.

Hieronder heb ik een paar leuke sites en spelletjes voor je neergezet die jouw brein stimuleren en verbeteren.

Lumosity.com

Bij Lumosity kun je jezelf gratis inschrijven voor een proef account. Je kunt dan verschillende breinspelletjes doen die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Er wordt precies bijgehouden hoe goed je bent en of je beter wordt in de spelletjes. Na enkele dagen kun je zien of je vaardigheden beter zijn geworden. Je kunt jezelf dan dagelijks testen. Probeer het gewoon uit zou ik zeggen.

Brainarena.com

Op Brainarena kun je verschillende korte spelletjes doen om je geheugen te trainen. Je hoeft jezelf hiervoor niet aan te melden, maar kunt dit wel doen om jouw eigen profiel bij te houden. Ga hier gewoon even heen als je wat tijd over hebt om korte oefeningen te doen.

Nintendo DS

Dr Kawashima's Brain TrainingRyuta Kawashima is een expert op het gebied van hersenbeelden en hoogleraar aan de Universiteit van Tohoku. In 2006 heeft hij samen met Nintendo het spelletje ‘Dr. Kawashima’s Brain Training’ op de markt gebracht, wat sindsdien een erg populair spel is op de Nintendo DS. Met dit spel kun je verschillende korte breinspelletjes doen op je DS en het berekent automatisch jouw echte brein leeftijd. Door vaker te oefenen kun je jouw score verbeteren en je breinleeftijd verlagen.

Sudoku

Het altijd leuke sudoku is natuurlijk ook een goede manier om jouw brein te blijven trainen. Sudoku’s kun je vinden in kranten, tijdschriften en als je echt fanatiek bent kun je zelfs sudokuboekjes kopen met verschillende moeilijkheidsgraden. Naast sudoku zijn er nog vele andere puzzelboekjes die je helpen jouw brein te blijven gebruiken.

Waar hou jij van?

Begin er dus vandaag mee om jouw brein te blijven trainen. Het maakt niet uit hoe je dit doet! Graag willen we van jou weten welk breinspelletje jij graag speelt en misschien heb je nog andere suggesties. Laat je reactie achter onderaan deze blog.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu