Iedereen met een auto, huis of fiets (kortom, iedereen!) heeft het wel eens meegemaakt, je bent je sleutels kwijt. Vroeger maakte ik dit zelf regelmatig mee, maar dat is gelukkig verleden tijd. Ik zal je vertellen hoe het komt dat ik nu nooit meer mijn sleutels vergeet.Even een kort stukje over het geheugen. Je geheugen is erop ingesteld om onbelangrijke zaken te vergeten. Je geest vergeet bijvoorbeeld tijdens je slaap onbelangrijke dingen om je lichaam op te laden. Eigenlijk is het een soort reset-knop van je systeem.

Hoe raken we onze sleutels kwijt?

Één van de belangrijkste redenen dat we onze sleutels kwijtraken is, omdat je geheugen het plaatsen van de sleutels namelijk als onbelangrijk heeft ervaren. Op het moment dat jij je sleutels weer zoekt kun je de locatie niet meer terughalen, omdat het een onbelangrijke gebeurtenis was voor je brein.

Je hebt het waarschijnlijk wel eens meegemaakt. Je komt thuis van een vermoeide of stressvolle dag en je legt je sleutels zomaar ergens neer zonder te onthouden waar precies. Nu heb je een probleem, je kunt ze niet meer vinden.

Je hoeft je sleutels nooit meer te vergeten!

Een manier om je sleutels nooit meer te vergeten is door van het plaatsen van je sleutels (of ander voorwerp dat je altijd kwijt bent) een belangrijke gebeurtenis te maken.

Vanaf vandaag leg je jouw sleutels bijvoorbeeld neer op een rampgebied. Rampgebieden zijn namelijk makkelijk te onthouden (je weet vast nog wel waar je op 11 september 2001 was).

vlammenAls jij je sleutels bijvoorbeeld op tafel neerlegt veranderd deze in een rampgebied. Stel jezelf voor dat je tafel in vlammen opgaat en de sleutels worden verwoest door mortieren en handgranaten.

Wanneer je de sleutels in je jaszak doet zijn er bijvoorbeeld slangen die de sleutels opeten of ze worden verslonden door de TV als je ze daar in de buurt legt.

Door een bizarre situatie (die je makkelijk onthoudt) te koppelen aan jouw sleutels zul je zien dat je veel gemakkelijker kunt onthouden waar je sleutels precies zijn.

In het begin zul je merken dat je dit proces heel bewust moet afspelen in je hoofd. Daarna zul je zien dat het steeds makkelijker wordt om te doen. Probeer het gewoon, je zult versteld staan.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu