Al jaren vragen we mensen of het niet fijn zou zijn om informatie sneller te verwerken. Zou het niet fijn zijn om sneller te lezen of om informatie beter te verwerken en terug te halen wanneer je het nodig hebt.

Doordat we mensen dit leren krijgen we ook regelmatig de vraag of je geheugen vol kan raken als je meer informatie tot je neem.

Er is hier een heel simpel antwoord op en dat is “NEE”.

Een vol geheugen

Het is een mythe dat je geheugen vol kan raken en er wordt door wetenschappers zelfs beweerd dat we maar een heel klein percentage van ons brein gebruiken.

Je brein heeft in totaal 10 miljard hersencellen (ook wel neuronen genoemd) en elk neuron kan vele verbindingen hebben met andere neuronen. Mensen denken vaak dat de hoeveelheid neuronen bepalen hoe slim je bent of hoe goed je geheugen is, maar dit is niet het geval.

Het is niet zozeer hoeveel neuronen je hebt, maar hoeveel verbindingen je hebt tussen de verschillende neuronen. Aangezien iedereen elke dag nieuwe verbindingen maakt is het geen enkel probleem om dit te doen. Door het gebruik van verschillende breintechnieken is iedereen in staat om het aantal verbindingen te vergroten en dus meer uit zijn of haar brein te halen.

Het maakt dus niet uit hoe dom jij jezelf vindt of hoe anderen daarover denken, jij bent in staat om het aantal verbindingen tussen jouw neuronen te vergroten. Jij bent dus in staat om elke dag slimmer en slimmer te worden en de grenzen op te zoeken van jouw maximale potentie.

De rest is nu aan jou! Wat ga jij vandaag doen om het beste uit jezelf te halen?

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu