Wat is jouw associatie met genialiteit? Veel mensen moeten denken aan Einstein als je het hebt over genialiteit. Maar is het eigenlijk wel zo bijzonder? Zijn er niet gewoon een aantal mensen, zoals Einstein, die beter gebruik maakte van hun brein? Of word je als een genie geboren?

Het antwoord hierop is lastig om te geven. Aan de ene kant weet ik dat we nog veel moeten ontdekken over het brein en hoe we deze het beste kunnen gebruiken. Door het toepassen van breintechnieken, kun je sneller informatie verwerken en beter onthouden. Als je op een feest alle spelkaarten kunt onthouden en andere brein truken uit de kast haalt, wordt je al snel gezien als genie. Deze breintechnieken leer je onder andere in de online thuisstudie!

Aan de andere kant denk ik dat er inderdaad uitzonderingen zijn van mensen die met een “speciale” gave zijn geboren. Neem nu bijvoorbeeld Daniel Tammat uit Engeland. Zonder rekenmachine lost hij de moeilijkste rekensommen op. In een week tijd leert hij een vreemde taal. Handig voor als je veel op vakantie gaat! 😉

Getallen zijn voor hem als een extra dimensie en hebben invloed op zijn gemoedstoestand. Bekijk hieronder een aantal video’s van Daniel en oordeel zelf:

httpv://nl.youtube.com/watch?v=qXG-1YLGAS0

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu