Misschien maak je wel eens mee dat je in de winkel staat te pinnen en plotseling heb je een blackout en ben je totaal je pincode vergeten. Je staat dan behoorlijk voor schut, maar ik wil je een methode laten zien hoe je altijd je pincode of wachtwoord kunt onthouden.

Verbeelding

Misschien herken jij jezelf erg in bovenstaand voorbeeld, maar dat is nu verleden tijd. Om je pincode of wachtwoord te onthouden is het gemakkelijk om te werken met je verbeelding. Door het gebruik van verbeelding kun je dingen namelijk veel gemakkelijker onthouden.

Je kunt je verbeelding gebruiken door bijvoorbeeld bepaalde voorwerpen aan de cijfers van je pincode te koppelen. Van deze voorwerpen kan je dan een verhaal maken en een verhaal is natuurlijk gemakkelijker te onthouden dan een cijferreeks, zeker wanneer het een extreem of bizar verhaal is. Laat ik je een voorbeeld geven.

Geef elk cijfer een vorm

Allereerst maak je van elk cijfer van 0 tot en met 9 een voorwerp dat op het cijfer lijkt. Wanneer je dit doet kun je een cijfer veel gemakkelijker visualiseren en daardoor beter onthouden.

* 0 is bijvoorbeeld een ringZwaan
* 1 is een potlood
* 2 is een zwaan
* 3 zijn billen
* 4 is een zeilboot
* 5 is een haak
* 6 is een golfclub
* 7 is een afgrond
* 8 is een sneeuwpop
* 9 is een ballon met touwtje

Het maken van een verhaal

Nu je van elk cijfer een voorwerp hebt gemaakt kun je hier heel gemakkelijk een verhaal van maken. Ik zal je een voorbeeld geven: misschien is jouw pincode 2783 en deze wil je onthouden. Je kunt hier het volgende verhaal van maken.

Een zwaan (2) is een stukje aan het wandelen en opeens staat hij voor een enorme afgrond (7). De zwaan weet niet wat hij moet doen, maar opeens komt er een kwaadaardige sneeuwpop (8) aangelopen die de zwaan van de afgrond afduwt. De zwaan probeert weg te vliegen, maar komt dan opeens op enorme billen (3) terecht en komt zachtjes op de grond neer.

Dit klinkt nu misschien als een bizar en vreemd verhaal, maar juist hierdoor zul je het gemakkelijk onthouden. Als je voor het pinapparaat staat hoef je alleen maar te denken aan de zwaan, de afgrond, de sneeuwpop en de billen. Je weet dan direct dat jouw pincode 2783 is.

Heel veel succes met het onthouden van je pincode. Laat me even weten hoe het is gegaan 😉

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu