Wat weet jij over het korte termijn geheugen? Of was je dat alweer vergeten. Ons geheugen kent een korte en lange termijn geheugen. Het korte termijn geheugen gebruik je de gehele dag door. Je hebt iets in gedachten en een paar minuten (of seconden) later ben je het alweer vergeten.

Een goed voorbeeld is het onthouden van een cijferreeks zoals een telefoonnummer. Als je het nummer een aantal keer herhaalt dan weet je het voor een bepaalde (zeer korte) periode. Waar of niet? Het korte termijn geheugen onthoud de informatie dus niet lang, tenzij je de informatie herhaalt of er een sterke emotie aan koppelt.

Als je informatie herhaalt of er een sterke emotie (associatie) aan koppelt, dan is de kans groter dat het in je lange termijn geheugen kom. En dit is precies wat je wilt, toch? Eenmaal opgeslagen in het lange termijn geheugen is de informatie makkelijker terug te halen. Tenminste, als je weet waar je het hebt opgeslagen.

Tijdens mijn studie periode dacht ik gebruikt te maken van mijn lange termijn geheugen, totdat ik erachter kwam dat ik 2 dagen na mijn tentamen de stof alweer was vergeten. En dat bijna na elke tentamen. (urgggg!)

Wat kunnen we nu doen om belangrijke informatie op te slaan in het lange termijn geheugen en het gemakkelijk terug te halen? Uuuhh, ik ben het even vergeten. 😉 Gelukkig heb ik enkele video’s opgenomen waarin ik uitleg hoe je sneller en beter informatie in je lange termijn geheugen kunt krijgen. De video’s zijn geheel GRATIS!

Als je deze video’s wilt ontvangen, meld je dan aan voor de ‘7 Gouden Brein Tips

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu