Vanmiddag kwam ik een interessant artikel tegen over het feit dat een middagdutje jouw geheugen kan verbeteren. Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het is altijd fijn om ook de wetenschappelijke feiten te kennen.

Er is namelijk onderzoek gedaan naar het verwerken van informatie en het blijkt dat dit makkelijker gaat wanneer je een middagdutje hebt gedaan.

 

Verbetert slaap echt jouw geheugen?

De proefpersonen in dit onderzoek deden allemaal een kort slaapje van 100 minuten. Hierna werden ze gewekt en werden ze onderworpen aan een geheugentest. Na dit ‘hazenslaapje’ bleek dat het geheugen van de proefpersonen verbeterd was met 20% vergeleken met mensen die niet sliepen.

Daarnaast geven  de onderzoekers ook aan dat slapen vóór het studeren een positief effect heeft op je geheugen.

 

In de praktijk

Wat kun je nu precies met deze informatie? Misschien denk je wel dat je nu lekker veel gaat slapen voor en na het studeren, maar je moet het wel een beetje in perspectief zien. Er is een tijd van leren en een tijd van slapen. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende nachtrust krijgt wanneer je een belangrijke toets of examen hebt. Dit betekend natuurlijk niet dat je niet meer hoeft te leren.

Wil je meer weten over slaap, meditatie of ontspanning tijdens het studeren? Neem dan even een kijkje bij de categorie ontspannen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu