Hoeveel kan ons brein onthouden?

Gebruiken we echt pas 1% van ons breinpotentieel? Hoe ver kunnen we onszelf ontwikkelen? Veel mensen kunnen niet wachten totdat er binnenkort een wonderpil wordt uitgevonden, waarmee we zonder moeite, belangrijke informatie kunnen onthouden. Natuurlijk zijn er tientallen geheugentrainingen, oefeningen en spelletjes die je kunt doen om je geheugen te verbeteren.  Maar wat is de limiet van je geheugen?

Als we enkele neurowetenschappers moeten geloven, dan is er GEEN limiet. We dragen dus elke dag een harde schrijf mee die niet vol kan raken. COOL!

Laten we eens gaan kijken naar een voorbeeld. Ik wist al lang dat ons brein tot veel in staat is, maar dit is echt heel bijzonder. Heb je de film Rain Man gezien? Deze film ging over een bijzondere savant. De filmscript is gebaseerd op Kim Peek, een savant met een bijzondere gave. Op Youtube.nl heb ik een video over hem gevonden.

Bekijk de video en oordeel zelf:

httpv://www.youtube.com/watch?v=FZBucCevSeE

Denk jij dat er trainingen of technieken zijn die jou kunnen leren hoe je informatie kunt opslaan als Kim Peek? Geef je ongezouten mening hieronder!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu