Mindmapping

Tony Buzan, de uitvinder van de mindmap

Tony Buzan is de uitvinder van de mindmap en een van 's werelds voornaamste deskundigen op het gebied van denk- en leervaardigheden. Zijn boeken zijn verschenen in meer dan honderd landen en vertaald in dertig talen. Hij was nieuwsgierig naar de werking van onze hersenen en hoe we het beste informatie kunnen verwerken. Hij begon zelf te zoeken in bibliotheken naar boeken die een uitleg konden geven over hoe we het beste konden leren.


Hij vond heel veel boeken en manuscripten over de hersenen, maar dit waren voornamelijk wetenschappelijke documenten.


Hij besloot zelf onderzoek te doen naar hoe we het beste kunnen leren en informatie kunnen opslaan. Veel van de onderzoeken waren gericht op de functies van de hersenen en hoe het informatie verwerkt. Hij besloot deze, samen met de huidige kennis over de hersenen, te combineren in een aantal simpele technieken.


De technieken van het in kaart brengen van je gedachten, heeft hij mindmappen genoemd. Op zich is mindmappen niet nieuw. We zijn visueel ingestelde mensen en we gebruiken soortgelijke technieken al heel lang. Tony Buzan heeft er een naam aan gegeven en het simpel omschreven. Over de gehele wereld wordt mindmappen nu toegepast. Mindmaps®, Mindmappen® is een trademark van Tony Buzan.


Hij schreef een aantal boeken over het geheugen, snellezen, creativiteit mindmaps en andere studietechnieken:

* Make the Most of Your Mind

* Use Your Memory

* Master Your Memory

* Use Your Head

* The Speed Reading Book

* The Mind Map Book


Wil je meer leren over de breintechnieken die Tony Buzan toepast? Schrijf je dan GRATIS in voor de 7 gouden breintips