Mindmapping

Mindmappen op je iPad

Je kunt al enkele jaren mindmappen op je computer en zelfs ook al op je mobiele telefoon, maar nu kun je ook mindmappen op je iPad. Welke voordelen brengt dit precies met zich mee en wat kan jij er aan hebben?

iMindmap Mobile HD is nu te vinden in de App Store en is de enige Mindmap-applicatie die is goedgekeurd door Tony Buzan zelf (bedenker van de Mindmap). Met iMindmap Mobile HD kun je al je notities sneller en logischer noteren en onthouden. Je kunt het gebruiken om een actieplan te maken voor je studie of werk, maar je kunt er bijvoorbeeld ook de layout van je presentatie op maken.


Bij het ontwikkelen van deze applicatie is er vooral op gelet dat het gebruiksvriendelijk werkt. Je kunt erg gemakkelijk nieuwe takken maken door op het einde van je huidige tak te klikken. Ook kun je de gemaakte takken simpel verschuiven door de tak weg te slepen. Je kunt gemakkelijk linken en notities toevoegen aan welke tak dan ook. Daarnaast kun je simpel de kleur van je takken en het centrale figuur veranderen. Zo maak je dus snel en eenvoudig een nieuwe mindmap.


Daarnaast is er een speciale “Speed Mind Map Mode” die je helpt om zo snel mogelijk een mindmap te maken. Erg handig tijdens colleges, vergaderingen of besprekingen. Op deze manier hoef je dus nooit meer iets te vergeten.


Het grote voordeel van deze applicatie is dat het scherm van je iPad groot genoeg is om jouw totale mindmap weer te geven. Je hoeft dus niet te slepen en scrollen zoals op je mobiele telefoon. Het scherpe beeld van de iPad is uiteraard ook een mooie bijkomstigheid.


Het is erg handig dat je jouw mindmaps kunt opslaan en versturen naar vrienden en collega’s als figuur, PDF en iMindMap bestand. Dit maakt het erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in het dagelijkse gebruik.


Gebruik jij zelf op dit moment al een iPad of raad je anderen aan dit te gaan doen, laat dan hieronder even een reactie achter. Ook ben ik benieuwd naar welke Mindmap software jouw voorkeur heeft. Dit kan op je pc zijn, maar ook op je mac of mobiel. Laat het ons weten!