Mindmapping

Mindmappen op de basisschool!

Eindelijk! Kinderen op de basisschool leren hoe ze mindmaps kunnen maken. Vandaag vond ik de onderstaande video op leraar24.nl, waarin wordt uitgelegd wat mindmappen is. Ik hoop dat ALLE basisscholen dit concept overnemen en hiermee aan de slag gaan. Stel je eens voor dat JIJ op de basis school al technieken leerde om sneller informatie te verwerken. Te Gek!


Mindmappen is een techniek om je hersens beter te gebruiken waardoor leren leuker en makkelijker wordt. Volgens deskundigen kun je met mindmappen meer informatie verwerken, complexe informatie structureren, een beter overzicht houden en sneller leren. Deze techniek is bijvoorbeeld geschikt om gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en je creativiteit te vergroten.


De essentie achter mindmappen is de beide hersenhelften goed te laten samenwerken. Mindmappen zorgt ervoor dat de beide helften van de hersenen tegelijk worden gestimuleerd. Zowel de linkerzijde voor het rationele en logische denken als de rechterzijde voor het zichtbaar maken van het creatieve denken. Hierdoor leer je sneller en kan je dingen beter onthouden.


Wil je meer weten over mindmappen, meld je dan gratis aan voor de 7 gouden brein tips.