Brein Training

Jij kunt nieuwe hersencellen aanmaken. Hier is hoe:


Jarenlang werd er door verschillende neuro wetenschapper aangegeven dat volwassen hersenen geen nieuwe hersencellen zouden kunnen genereren. Dat wil zeggen, je bent geboren met een bepaald aantal hersencellen, en dat was het. En aangezien jij vanzelfsprekend hersencellen verliest als u ouder bent, is het na 25 jaar helemaal bergafwaarts voor je hersenfunctie. Tenminste, dat is het dogma wat er nu is.

Het goede nieuws is dat wetenschappers nu hebben ontdekt dat je tijdens je hele leven nieuwe hersencellen kan groeien. Het proces heet neurogenese. Specifiek, nieuwe hersencellen - die neuronen genoemd worden - groeien in de hippocampus. Dit is de regio van de hersenen die verantwoordelijk is voor het leren van informatie, het opslaan van lange termijn herinneringen en het reguleren van emoties. Dit heeft veel verschillende positieve implicaties. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren om actie te ondernemen om neurogenese aan te moedigen, kan u helpen:

 • Zoals Dr. Amar Sahay, een neurowetenschapper met Harvard-geaffilieerde Massachusetts General Hospital, verklaart, kan het ontwikkelen van nieuwe hersencellen de cognitieve functies verbeteren.
 • Nieuwe neuronen verbeteren uw vermogen om te leren.
 • Groeiende nieuwe neuronen kunnen u helpen om Alzheimer's af te weren.
 • Neurogenese helpt u om uw geheugen scherp te houden.
 • De groei van nieuwe hersencellen kan zowel depressie behandelen als preventie, maar ook helpen om angst te verminderen.

Om het beste uit je brein te kunnen halen moet je het volgende doen:

 • Zorg voor je hersenscellen
 • Groei nieuwe hersenscellen
 • Houd de nieuwe neuronen van sterven

Deze drie punten worden hieronder toegelicht.


Voordat we beginnen met hoe nieuwe hersencellen worden gegroeid, is het belangrijk om op te merken dat u stappen moet ondernemen om te zorgen voor de hersencellen die u al hebt. Op dit moment is het zeer waarschijnlijk dat er dingen zijn die u doet die uw hersencellen beschadigen. Deze omvatten de volgende: Stress verlaten Ongekozen. Stress kan de hersencellen door de tijd beschadigen.


Bescherm je hersencellen door stress te beheren. Doe dingen zoals het vereenvoudigen, mediteren en prioriteren van je takenlijst. Niet genoeg krijgen. Aanvankelijk geloofden wetenschappers nu dat het "detoxen" in de hersenen slaat, waardoor afvalstoffen die verband houden met Alzheimer's en dementie spoelen.


Daarnaast is er aanwijzingen dat slapeloosheid een bepaald type hersencel doodt, genaamd locus ceruleus (LC) neuronen, die een belangrijke rol spelen om ons alert en wakker te houden. Na een slecht dieet. Het eten van een slecht dieet dat wordt geladen met industriële vetten, verfijnde korrels en suikergezoete behandeltjes, krimpt je hersenen.


Gegevens tonen aan dat hoe meer junk food een persoon rapporteert eten, hoe kleiner hun hippocampus is. Als u iets van de dingen doet die een hoogspanningsleven leiden, slaap hebben, en slecht dieet eten, stop dan. Jouw hersencellen zullen je bedanken.


Hoe nieuwe hersencellen groeien

Dit is waar dingen goed worden. In een TED Talk verklaart dokter Sandrine Thuret, een neurowetenschapper bij King's College London, dat tot en met de jaren negentig mensen dachten dat volwassenen geen nieuwe hersencellen zouden kunnen genereren. Maar nu weten we dat ze dat doen. Hier zijn dan 10 manieren om nieuwe hersencellen te laten groeien:

 1. Eet Blauwe Bessen. Blauwe bessen zijn blauw vanwege anthocyanine-kleurstof, een flavonoid dat onderzoek gekoppeld is aan neurogenese.
 2. Verwen in Donkere Chocolade. Ik heb je al aangemoedigd om donkere chocolade in mijn post over lange levensduur te eten, evenals in mijn bericht over het geven van je humeur een boost. Nou, nu blijkt dat die heerlijke broodjes chocolaty goodness u ook helpen om nieuwe neuronen te laten groeien. Dit komt omdat donkere chocolade, zoals blauwe bessen, flavonoïden bevat.
 3. Hou jezelf betrokken. Cognitieve stimulatie verhoogt de hippocampale neurogenese. Wat betekent dit? Het betekent dat je je brein moet houden: leer nieuwe vaardigheden, interageren met andere mensen, reizen, probeer nieuwe dingen en ga verder buiten je comfortzone.
 4. Eet Omega-3 vetzuren. Voedsel die rijk zijn aan omega-3 vetzuren - avocado's en vette vis zoals tonijn, zalm, haring en sardines - bevorderen de groei van neuronen. U kunt ook kiezen voor lijnzaad of lijnzaadolie, chia zaden en walnoten.
 5. Oefening. We kunnen de groei van de hersencel bevorderen door regelmatige uithoudingsoefening, zoals joggen. Zo werkt het: joggen stimuleert de productie van een eiwit genaamd FNDC5. Op zijn beurt stimuleert FNDC5 de productie van een ander eiwit in de hersenen genaamd Brain Derived Neurotrophic Factor (BDNF), die de groei van nieuwe zenuwen en synapsen stimuleert. Als joggen niet jouw ding zijn, probeer dan snel te lopen.
 6. Eet Turmeric. Niet alleen zorgt de geurkruidicurcurie voor neurogenese, maar een onderzoek die relatief recent is gebleken, heeft gevonden dat kurkuma kan bijdragen aan de regeneratie van een 'beschadigde hersenen' en helpen met neurologische stoornissen. Een ding dat u kunt proberen is om een ​​theelepel turmericum toe te voegen aan uw ochtend of middag smoothie.
 7. Heb seks Het hebben van regelmatige seks kan u helpen om uw hersenen te repopuleren (vergeef de woordspeling).
 8. Drink groene thee. Specifiek, het samengestelde epigallocatechin gallaat (EGCG) in groene thee is het element dat gekoppeld is aan de groei van nieuwe hersencellen.
 9. Stel jezelf bloot aan zonlicht. Wanneer uw lichaam blootgesteld wordt aan natuurlijk zonlicht, produceert het Vitamine D. Vitamine D verhoogt het niveau van BDNF in de hersenen - zoals eerder vermeld, bevordert BDNF neurogenese.
 10. Intermitterende Vaste. Dr. Thuret legt uit dat ze elke andere dag eet. Op de dagen waarop ze vastzit, zal ze een grote latte pakken en dan later een appel en een ontbijtbar. De andere dagen eet ze normaal gesproken. Ze legt uit dat wanneer je snel intermitterend bent, je je hersenen zacht beklemtoont, en dat leidt waarschijnlijk tot een toename van neuronen, zodat je efficiënter kan zoeken naar voedsel.


Zoals u uit de bovenstaande lijst kunt zien, zijn er veel eenvoudige dingen die u kunt doen bij volwassenen van nieuwe hersencellen. Zodra u nieuwe hersencellen hebt gegroeid, moet u ze behouden. U ontdekt hoe in de volgende sectie van deze blog post.


Hoe de nieuwe hersenscellen in leven blijven

Alles wat in het bovenstaande wordt genoemd, zal u helpen om nieuwe hersencellen te laten groeien. Maar het groeien van nieuwe neuronen is niet genoeg. Je moet ook de nieuwe neuronen in leven houden. Studies tonen aan dat nieuwe neuronen in leven worden gehouden door te leren die inspanning vereist; Dit betekent een proces dat in het huidige moment concentratie inhoudt over een langere periode. In het bericht van vorige week heb ik u aangespoord om de laatste 100 dagen van het jaar verstandig te gebruiken door te werken aan een van uw belangrijkste doelen voor het jaar.


Het doel waaraan ik ga werken is het afronden van mijn eBook over hoe ik snel kan leren. Het is tentatief getiteld: "Leer elke vaardigheid snel - hoe je snel kunt leren tekenen, codeën, piano spelen, videocursussen maken, gewichtheffen, Frans spreken, schaken spelen of iets anders". Dus, wees voor het uiterlijk voor het einde van het jaar. Je kan het gebruiken om nieuwe vaardigheden aan te leren, zodat je al die nieuwe neuronen kunt behouden, je groeit levend en goed. 🙂


Conclusie

Ik voel me enerzijds heel optimistisch over het feit dat ik nieuwe hersencellen kan uitbreiden. Ik hoop dat je dat ook doet. En nu ga ik wat groene thee met twee vierkanten donkere chocolade hebben, en dan wat tijd doorbrengen op mijn schaakspel. Immers, ik moet mijn nieuwe hersencellen goed gebruiken. 🙂 Leef je beste leven door nieuwe hersencellen te groeien met de bovenstaande tips. Je bent in beheer van je neurogenese!