Brein Boeken

Boekentip: snellezen van Tony Buzan

We geven zelf wekelijks veel waardevolle content weg via onze website o.a. over snellezen, maar er zijn natuurlijk ook verschillende boeken die je kunt lezen om meer uit je brein te halen.

Deze week wil ik een boek bespreken dat heel waardevol is om de basis van het snellezen onder de knie te krijgen. Het gaat namelijk om het volgende boek:


Snellezen van Tony Buzan

Tony Buzan is niet alleen een expert en de ontwikkelaar van mindmappen, maar heeft zijn specialiteit ook uitgebreid naar technieken zoals snellezen en geheugentraining. Het boek 'Snellezen' is een perfect boek om mee te starten als je sneller wilt gaan lezen en het vat de basistechnieken van het snellezen goed samen.


Er wordt onder andere besproken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van snellezen. Verschillende snelleeskampioenen passeren de revue. Daarnaast worden technieken besproken zoals het gebruik van een pointer, mnemotechnieken, mindmappen en vele andere nuttige technieken.

Het grootste voordeel van dit boek is dat er ruimte is ingericht om direct met verschillende oefeningen aan de slag te gaan en op die manier ga je direct aan de slag om jouw leessnelheid te verhogen.


Het bevat een breed scala aan verschillende oefeningen en zo krijg je een breed beeld van wat je exact met de technieken kunt bereiken.

Echter, zoals ik al eerder aangaf, zijn dit echt de basistechnieken van het snellezen en er zijn nog vele andere tips, oefeningen en methodes die niet in het boek worden weergegeven.


Samengevat, dit boek van Tony Buzan is een leuke kennismaking met de technieken van het snellezen waarmee je gemakkelijk je leessnelheid kunt verdubbelen of verdrievoudigen. Als je echter nog hogere snelheden wilt bereiken zul je meer technieken nodig hebben om de informatie nog effectiever te kunnen verwerken.


Al met al is het zeker een aanrader om te lezen als je simpele tips en oefeningen wilt hebben om je leessnelheid te verhogen.

 

Welk boek over snellezen zou jij aanraden?

Heb jij ervaringen met interessante boeken over snellezen, mindmappen, geheugentraining, timemanagement of boeken die meer uit je brein halen? Deel deze dan hier en geef je ongezouten mening.