Brein Boeken

Boekentip: Getting Things Done van David Allen

Er zijn vele verschillende boeken op het gebied van timemanagement en persoonlijke effectiviteit, maar Getting Things Done van David Allen heeft (tot nu toe) de grootste impact op mij gemaakt. 


Vaak leer je trucjes, technieken of tips die je wel verder helpen, maar niet de basis van productiviteit aangeven. 


Dit boek heeft mij het inzicht gegeven dat het enorm belangrijk is om ontspannen te zijn tijdens je werk of studie. 


Op het moment dat je (te) veel gedachtes hebt, leiden die je af van de taken die je wilt verrichten. Bekijk hieronder de video die ik voor je heb gemaakt.

 

Getting Thins Done boekentip!


Mijn persoonlijke effectiviteit metafoor 

Persoonlijk vergelijk ik dit inzicht met een batterij. Als je 's ochtends opstaat, dan is je batterij 100% gevuld. Op het moment dat je (veel) gedachtes hebt, over taken die je nog moet uitvoeren, dan snoept dit energie van je batterij af en zul je minder energie over hebben om je taken af te ronden. Daarnaast is de kans groot dat je uitgeput thuiskomt en op de bank neerploft, omdat je geen energie meer over hebt.

Toen ik zelf ontdekte dat ik veel energie verloor aan het nadenken over mijn taken besloot ik de Getting Things Done methode te gebruiken om mijn taken, gedachtes en ideeën systematisch te noteren. Ik plaats nu alles in een systeem waarop ik kan vertrouwen en terug kan vallen, zonder dat ik er constant over na hoef te denken.

 

Laat me jouw ervaring weten!

Als je ook (net als ik) effectiever wilt werken, dan beveel ik dit boek als eerste aan. Ik zou zeggen, bestel het direct!

Voor mij heeft dit boek veel betekend en ik zou het interessant vinden om jouw inzichten uit dit boek te lezen.

Hieronder kun je jouw reactie achterlaten, alvast bedankt!