Brain hacking

Wat is het effect van citroensap op je brein?

De laatste maanden hebben we vele tips gegeven op het gebied van snellezen, mindmappen en geheugentraining. Ik merkte echter tijdens het laatste webinar dat ook veel mensen interesse hebben in “breinvriendelijke” voeding.

 

Er zijn honderden verschillende voedingsmiddelen die goed voor je brein zijn, maar vandaag wil ik er één uitlichten namelijk citroensap.

 

Waarom citroensap?

Ik heb voor citroensap gekozen omdat dit een groot effect kan hebben én daarnaast voor iedereen gemakkelijk is toe te passen, zonder dat het je extra tijd kost.

 

Regelmatig kom ik nog mensen tegen die voor of tijdens het leren veel eten en daarom is hun suikerspiegel behoorlijk hoog. Een hoge suikerspiegel heeft een averechts effect als het aankomt op studeren. Met andere woorden, door een hoge suikerspiegel zullen je studie- of werkresultaten achteruit gaan. Dit komt voornamelijk omdat je concentratie zal afnemen.

 

Het drinken van citroensap heeft een effect op verschillende dingen in je brein. Het zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd en daardoor zal de functionaliteit van je brein tijdens het studeren toenemen. Daarnaast bevat het kalium wat een gezond effect heeft op je brein en je hersencellen.

 

Er zijn nog honderden andere effecten van citroensap op je lichaam. Deze zijn overal op het internet te vinden, maar hier wil ik vooral de effecten op het brein benadrukken.

 

Wel wil ik je nog meegeven dat vele gezondheidsexperts aanbevelen om als eerste in de ochtend een glas water met citroensap te drinken.

 

Hoe kun je dit het beste drinken?

Wat je het beste kunt doen is een halve citroen uitpersen in een glas of waterkan en deze aanvullen met water. Je kunt ook gebruik maken van ‘bewerkt’ citroensap (bij elke supermarkt verkrijgbaar in de mooie gele plastic flesjes), maar niets gaat boven de natuurlijke variant.

 

Het allerbeste is elk glas water dat je drinkt aan te vullen met een beetje citroensap. Op die manier zorg je ervoor dat je brein altijd optimaal functioneert.

 

Drink jij al citroensap?

Drink jij al citroensap of eet/drink jij andere voedingsmiddelen die je brein optimaal laten functioneren? Ik ben benieuwd hoe vaak jullie hier mee bezig zijn. Is het een idee om hier vaker tips over te schrijven?