Brain hacking

Train Your Brain Interview #2 met Jesse van der Velde (over voeding en het brein)

Wat is het effect van voeding op je brein? Wat zijn gezonde voedingsmiddelen voor mijn brein en welke dingen kun je beter vermijden? Is de voeding die goed is voor je lichaam nu ook goed voor je brein en andersom? Is het verstandig om extra supplementen te slikken?


Dit zijn misschien enkele vragen die jij jezelf weleens stelt, omdat je je leven zo energiek mogelijk wilt leven en je brein zo optimaal mogelijk wilt gebruiken.


De laatste weken en maanden zijn er ontzettend veel mensen geweest die ons deze vragen hebben gesteld en hier willen we je graag een antwoord op geven.

 

Train Your Brain interview reeks

Bij Train Your Brain zijn we onlangs een interview reeks gestart waarbij we op bezoek gaan bij bekende, succesvolle en inspirerende wetenschappers, experts en personen op het gebied van het optimaliseren van je brein.


In het eerste interview uit deze reeks zijn we op bezoek geweest bij Mw. Pelsser en hadden we het over voeding en ADHD.


Omdat we de laatste tijd enorm veel vragen hebben gekregen over voeding zijn we nu op bezoek gegaan bij iemand die alles weet over gezond eten.


Jelle is voor dit tweede interview op bezoek geweest bij een persoon die ontzettend veel van voeding afweet. Hij heeft al duizenden mensen succesvol geholpen om gezonder te leven en fitter in het leven te staan.


Veel plezier met het bekijken van het interview met voedingsexpert Jesse van der Velde.

 

Train Your Brain Interview #2 met Jesse van der Velde (over voeding en het brein)


 

Gezonde voeding voor het brein

Er zijn natuurlijk honderden verschillende voedingsmiddelen die goed voor je zijn. Met Jesse hebben we veel verschillende categorieën besproken.

De hoeveelheid vocht is bijvoorbeeld erg belangrijk voor je brein, omdat die voor 85% uit water bestaat. Een klein tekort aan water kan er al voor zorgen dat je concentratie stukken minder is.


Daarnaast bestaat je brein voor een grote hoeveelheid uit vet. In het interview bespreken we welke vetten goed zijn en welke minder goed. Daarnaast geeft Jesse je enkele tips welke producten je kunt eten om goede en gezonde vetten binnen te krijgen.

Ook het onderwerp "groente & fruit" wordt uitgebreid besproken. Hoe belangrijk is groente en fruit voor je brein en Jesse geeft zelfs enkele korte recepten die je zelf zou kunnen maken.


Om dit onderwerp af te ronden bespreken we het (ter discussie staande) onderwerp van voedingssupplementen. Is het in deze tijd noodzakelijk om voedingssupplementen te nemen? Naast supplementen zijn er ook verschillende superfoods beschikbaar die je brein en lichaam goed kunnen voeden.

 

Minder gezonde voeding

Natuurlijk zijn er ook voedingsstoffen die minder goed zijn voor je brein. In het interview geeft Jesse de effecten aan van suiker en E-nummers.

Er zijn enkele E-nummers die je beter wilt vermijden en worden uitgebreid besproken, zoals E-124, E-951 en E-621.

Ook hebben we het over de effecten van vlees en zuivel. Kun je deze producten nu beter wel of niet eten?

 

Beweging en je brein

Naast een expert in voeding weet Jesse (als personal trainer) ook ontzettend veel over de effecten van bewegen en sporten op je brein. We bespreken daarom wat de effecten van sporten zijn op het leervermogen van je brein. Ook hebben we het over welke vormen van sport je het beste zou kunnen doen om je brein te optimaliseren.

 

Jesse van der Velde

Als je dit een leuk interview hebt gevonden, dan is de kans groot dat je meer over Jesse wilt weten.


Jesse heeft een tijd geleden een geheel gratis programma ontwikkeld namelijk het "Nooit-Meer-Op-Dieet Programma".


Je krijgt hierbij gratis tips via o.a. videoinstructies om nóg meer te weten te komen over gezonde voeding en een fit en bruisend leven.


Hieronder staat een link om meer tips van Jesse te ontvangen.

 

Klik hier voor meer informatie over het GRATIS programma van Jesse