Brain hacking

Train Your Brain Interview #1 met L.M.J. Pelsser over: Voeding en ADHD

ADHD! De laatste jaren lijkt het wel of steeds meer mensen, en vooral kinderen, het hebben. Naast de "grappige" term "Alle Dagen Heel Druk" is ADHD afkomstig van de Engelse term "Attention Deficit Hyperactivity Disorder". Maar wat wil dit nu eigenlijk zeggen?


Naast het feit dat kinderen met ADHD vaak druk zijn en het moeilijk vinden zichzelf te concentreren hebben ze vaak last van leerproblemen. Ze vinden het vaak lastig om zichzelf langdurig op één taak te richten en zijn vaak afgeleid.


Het leek ons erg interessant om een aantal vragen te stellen aan een expert op het gebied van ADHD.


Bekijk hieronder het interessante interview


Uiteindelijk zijn we naar Eindhoven afgereisd om een aantal vragen te stellen aan mevrouw Pelsser.


Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op ADHD en Jelle mocht haar een aantal vragen stellen over haar onderzoek.


Voeding en ADHD

Tijdens het gesprek met Mevrouw Pelsser zijn we er achter gekomen dat voeding een gigantisch effect kan hebben op kinderen met ADHD. Door het toepassen van het specifieke RED (Restricted Elimination Diet) dieet verminderen of verdwijnen de symptomen van ADHD bij ongeveer 60% van alle kinderen. 60% van alle kinderen met ADHD kunnen dus afkomen van hun symptomen door alleen het aanpassen van hun voeding.


De laatste jaren hebben we bij Train Your Brain al vele onderzoeken op ons blog beschreven over het effect van voeding op je brein (zie blogs over: citroen, fastfood, water, suiker of chocolade), maar effecten van deze grootte zijn we nog niet tegen gekomen. We vinden het fascinerend dat voeding zo'n groot effect op je gedrag kan hebben en geeft wederom aan dat voeding een belangrijke component is om je brein fit te houden.


Meer weten?

Mocht je meer willen weten over het onderzoek en de resultaten van het RED dieet van mevrouw Pelsser, dan kan dat op de website van het RED centrum.

We zouden het ook erg waarderen als je jouw mening of gedachtes over dit onderzoek met ons wilt delen.