Brain hacking

Tandpasta zorgt voor hersenbeschadiging en leerproblemen?!

Wist je dat de kans groot is dat jouw tandpasta je hersens beschadigd? Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je meer moeite hebt met leren en het kan zelfs invloed hebben op je IQ.

Het klinkt wreed, maar verschillende onderzoeken laten dit echt zien. Door deze blog hoop ik je bewust te maken van de effecten van tandpasta en met name fluoride op je brein.


Fluoride is namelijk vaak te vinden in tandpasta. We hebben allemaal geleerd dat dit “goed” is voor onze tanden, maar is dit echt waar en zijn er ook van fluoride?

Het schijnt namelijk dat fluoride ook te vinden is in rattengif en pesticides. Het lijkt me niet echt fijn om daar mijn tanden mee te poetsen.

 

Tandpasta en hersenbeschadiging

Om maar meteen met de deur in huis te vallen heb ik hier het eerste onderzoek voor je.

Dit onderzoek is gedaan door een onderzoeksgroep in India aan de University college of Sciences aan de Universiteit van Osmanie in Hyderabad, India.


De hoofdonderzoeker K. Pratap Reddy heeft hierbij gekeken naar de reactie van fluoride bij ratten. In zijn onderzoek heeft hij laten zien dat ratten die fluoride via hun water drinken beschadigingen kregen in verschillende delen van de hersenen zoals de neocortex, hippocampus, de kleine hersenen (cerebellum) en het ruggenmerg.


Daarbij is het belangrijk om te weten dat de hippocampus een cruciale rol speelt bij het onthouden van informatie en het omzetten van informatie van het korte naar het langetermijngeheugen.


Het lijkt me niet echt fijn om mijn geheugen te verliezen door de fluoride in mijn tandpasta, vind jij van wel?

 

Tandpasta en IQ

Naast het onderzoek over hersenbeschadiging is er ook gekeken naar het directe effect van fluoride op leerproblemen en het IQ.

Ook dit onderzoek is gedaan bij ratten en Dr. Phyllis Mullenix heeft in 1995 al gevonden (Joural of Medical and Allied Sciences) dat fluoride een sterk negatief gevolg kan hebben op leermogelijkheden en het kan zelfs zorgen voor een verlaging van je IQ.

Meer informatie over de onderzoeken van Dr. Mullenix zijn te lezen in “The fluoride deception” van Christopher Bryson.

 

Gevolgen van teveel fluoride?

Ik heb een kort onderzoekje gedaan naar andere negatieve effecten van fluoride en het heeft effect op vele verschillende dingen.

Naast het beschadigen van je hippocampus kan het zorgen voor de vorming van stoffen die ook voorkomen in Alzheimer patienten, het verlaagt de hoeveelheid gezonde vetzuren in je lichaam en nog veel meer.

Ook kan fluoride zich ophopen in de pijnappelklier in je brein. Dit deel van je hersenen produceert melatonine, wat belangrijk is voor je slaapritme. De pijnappelklier wordt ook in verband gebracht met spirituele groei en zelfs met de maya’s en het jaar 2012.

 

Andere boeken en onderzoeken

Naast bovenstaande onderzoeken zijn er vele andere onderzoekers en schrijvers die vertellen over het negatieve effect van fluoride op je brein.


Dr. Mercola (een wereldberoemde dokter op het gebied van gezonde voeding) schrijft op zijn website over de negatieve effecten fluoride.

Hij schrijft bijvoorbeeld dat er onderzoeken zijn die aantonen dat fluoride een oorzaak kan zijn voor ADD en ADHD bij kinderen.


Ook Dr. Hans C. Moolenburgh, schrijver van verschillende boeken waaronder het boek “Fluor? Liever niet!” heeft een duidelijke visie op fluoride.


Dr. Moolenburgh zegt er het volgende over: ‘Het is giftiger dan lood en van dezelfde orde als arsenicum. Wij weten dat fluor niet helpt tegen tandbederf. Alleen het glazuur wordt wat harder; de tand zelf wordt brozer en breekt makkelijker af. Fluor is een kankerverwekkende stof met bijkomend risico voor botontkalking en hersenletsel. De hele fluorhandel, van pillen tot en met tandpasta, moet bij wet worden verboden, en als daarbij reputaties moeten sneuvelen, ja, dan moet dat maar’.


Schokkend of niet?

 

Welke tandpasta is goed voor je brein?

Er zijn verschillende tandpasta’s op de markt die geen fluoride bevatten en ik raad je sterk aan deze te gaan gebruiken. De makkelijkste om te verkrijgen is die van Parodontax (kies dan wel die zonder fluoride, dit staat duidelijk op de voorkant). Het kan wennen zijn, want hij is erg zout, maar dat went snel en is een stuk beter voor je lichaam en brein.


Mocht je nog andere merken kennen, dan hoor ik die graag zodat anderen er gebruik van kunnen maken.


Veel plezier met het nieuwe poetsen :)