Gezondheid van het brein

Train Your Brain Interview 4 met Mabel van den Dungen over meditatie

In dit vierde Train Your Brain interview ben ik op bezoek geweest bij een speciaal persoon die zich heeft gespecialiseerd in meditatie.


De afgelopen jaren is bij veel mensen de werkdruk zo enorm toegenomen dat we regelmatig onze rust moeten pakken. Voor veel mensen is dit echter een uitdaging en misschien is het daarom wel dat 10% van de bevolking een burn-out of burn-out verschijnselen heeft (cijfers van het CBS).


Graag wil ik weten hoe ik mijn brein meer kalm kan krijgen om de kwaliteit van mijn leven (zowel werk als privé) te verbeteren.


Ik ben bij iemand op bezoek geweest die een expert is in ontspannen en verschillende manieren van meditatie. Ze is Inner Health Expert en heb het natuurlijk over Mabel van den Dungen.


Over Mabel van den Dungen

Mabel is schrijfster van honderden artikelen in tijdschriften als Libelle, Viva, Sante en Elle.


Daarnaast is ze schrijfster van 13 verschillende boeken, waaronder de bestseller: “Verlicht in één seconde”. Ze presenteerde 8 verschillende TV programma’s, één daarvan was “100% ondernemer” en daarnaast coacht ze regelmatig het management van grote bedrijven als Dirk van der Broek en CBS.


Mabel is Inner Health Expert en heeft zich in vele gebieden gespecialiseerd om het gebied van innerlijke rust. In dit interview spreek ik met haar over meditatie, een onderwerp waar ze zich vanaf haar 17e al mee bezig houdt.

 

Meditatie en het brein

Gelukkig komt er steeds meer duidelijkheid over de kracht van meditatie. De afgelopen jaren zijn er vele verschilllende onderzoeken gedaan naar de effecten van meditatie op gebieden zoals concentratie, focus, ontspanning en dagelijks functioneren.

Met Mabel neem ik vele voordelen door en zoals je zelf kunt zien heeft meditatie eigenlijk een positief effect op alles.


Daarnaast kun je de de Gratis Meditatiekit van Mabel downloaden met vele hulpmiddelen. Mocht je meer willen weten, dan heeft Mabel ook een complete cursus die je begeleid en helpt met mediteren. 


Geniet van het kijken van dit interview en ik wens je veel plezier met oefenen.

Namasté