Heeft muziek een positieve invloed op je brein?

Eergisteren vond ik een interessant artikel op nu.nl over de hersenen. De Rijksuniversiteit Groningen heeft een interessant onderzoek gedaan waaruit blijkt dat mensen die luisteren naar de muziek van Mozart een verhoogde hersenactiviteit hebben. Dit is een voorlopige conclusie, maar er is al eerder onderzoek hiernaar gedaan (lees hier het totale artikel). Het effect van de muziek Mozart op het brein wordt ook wel het Mozart-effect genoemd en is al enige jaren bekend.

Deze theorie is ontstaan nadat onderzoekers lieten zien dat mensen die naar Mozart luisteren beter scoren op een IQ test. Hieruit lijkt het waarschijnlijk dat muziek van Mozart ervoor zorgt dat je informatie ook beter kunt onthouden. Erg interessant natuurlijk, maar hoe kan dit jou nu helpen tijdens je studie of werk?

Wat betekent dit voor jouw studieresultaten?

Hieronder heb ik een video neergezet met muziek die jouw hersenactiviteit verhoogt tijdens je studie. Je kunt ook een cd van Mozart kopen of misschien heb je deze al in huis? Zet deze muziek dus aan tijdens het leren en merk het verschil. Barok muziek werkt ook stimulerend op je hersenen, dus dat kun je ook gebruiken.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=1ZhHjZLgWOs

Luister je liever niet naar Mozart?

Maak dan gebruik van Breinoptimalisatie™. Breinoptimalisatie™ (of beter bekend als Brain Entrainment) is een technologie die ervoor zorgt dat je meer gebruik maakt van je brein potentieel. Einstein zei eens dat we slechts 1% van ons brein gebruiken. Kennelijk had hij nog nooit gehoord van Breinoptimalisatie™…

Het Breinoptimalisatie™ pakket bevat een aantal verschillende audiotapes die er voor zorgen dat, als je hier minimaal 7 tot 10 minuten naar luistert, je brein zich conformeert aan de tonen die je hoort. De speciale tonen brengen je brein in de gewenste staat; ontspannen, creatief, gemotiveerd of bijvoorbeeld gefocust!

===> Tijdelijke Actie 50% Korting <===Vind jij het fijn om naar muziek te luisteren tijdens het leren? Zo ja, welke muziek gebruik je dan? Luister je al naar Mozart of Barok muziek? Wat voor invloed heeft dit op jouw studieresultaten gehad?

Laat hieronder een reactie achter.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu