Afgelopen vrijdag en zaterdag was het weer zover. Het Brein Seminar was een groot succes!

Met een klein groepje mensen zijn we twee dagen intensief aan de slag gegaan met verschillende brein technieken.

Na een leuke kennismaking en het bespreken van de persoonlijke uitdagingen zijn we flink aan de slag gegaan met verschillende oefeningen.

We startte met de uitleg van verschillende brein principes om gemakkelijk informatie te onthouden. Daarna zijn we fanatiek aan de slag gegaan om mindmappen te gaan gebruiken om effectiever samen te vatten en ons brein optimaler te gebruiken.

Toen het duidelijk was dat dit zowel je linker als rechter hersenhelft activeert zijn we gaan oefenen en hebben we vele mooie mindmaps gemaakt.

Na het mindmappen zijn we het gaan hebben over snellezen. Veel mensen willen sneller lezen, daarom hebben we de basisprincipes van het snellezen behandeld.

De meest effectieve manier om te lezen is door het direct te verwerken door er een mindmap van te maken. Daarom zijn we beide technieken samen gaan voegen en dit leidde tot verrassende resultaten.

Sommige mensen schrokken toen ze hoorde een boek in een uur te gaan lezen. Is dat echt mogelijk?

Na enkele minuten stoeien hebben we eerst de 7 stappen van de “Super Studie Methode” doorgenomen, zodat iedereen een makkelijk stappenplan had om het boek te gaan lezen. Vervolgens zijn we een uur intensief aan de slag gegaan om het complete boek te lezen én hier een mindmap van te maken.

Uiteindelijk had iedereen binnen een uur een mindmap van het boek gemaakt. De één had het boek compleet uitgelezen, de andere wist in grote lijnen waar het over ging. Dit was afhankelijk van het boek en de persoon, maar iedereen was het over één ding eens. Lezen en informatie verwerken via deze methode gaat veel sneller en effectiever dan eerst.

We hebben de deelnemers gevraagd een reactie over het Brein Seminar achter te laten en hieronder staan enkele voorbeelden:

Hieronder enkele reacties:

[sws_blockquote_endquote align=”” cite=”Hugo Duivenvoorden” quotestyle=”style02″] Noodzakelijk voor elke student van het leven. [/sws_blockquote_endquote]

[sws_blockquote_endquote align=”” cite=”Jan Bolhuis” quotestyle=”style02″] Gewoon doen! Eén van de beste seminars die ik tot nu toe heb gevolgd. [/sws_blockquote_endquote]

[sws_blockquote_endquote align=”” cite=”Jan Kraan” quotestyle=”style02″] Dit seminar is een waardevolle aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling. [/sws_blockquote_endquote]

Gemiddeld gaven de deelnemers het Brein Seminar een 8,4 als cijfer. Een cijfer om trots op te zijn!

Omdat je brein net werkt als een spier (je moet het trainen en gebruiken om vooruitgang te blijven boeken) geven we over twee weken een extra webinar om vragen en obstakels te behandelen. Ook na het Brein Seminar willen we je dus helpen om te blijven leren en groeien.

Er zijn ook enkele deelnemers die een video boodschap hebben achtergelaten.

Enkele reacties op het Brein Seminar:

[trafficplayer_skin padding: 19px 0 0 22px; margin: 0 auto; width: 592px; height: 379px; background: url(https://www.trainyourbrain.tv/wp-content/uploads/skin19_560x315.png) no-repeat top left; text-align: left;][trafficplayer_youtube_video width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/lVVxqOIHCyk?modestbranding=1&showinfo=0&autohide=0&controls=1&hd=0&rel=0″ ][/trafficplayer_youtube_video][/trafficplayer_skin]

[trafficplayer_skin padding: 19px 0 0 22px; margin: 0 auto; width: 592px; height: 379px; background: url(https://www.trainyourbrain.tv/wp-content/uploads/skin19_560x315.png) no-repeat top left; text-align: left;][trafficplayer_youtube_video width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/ad_xnH8JRHI?modestbranding=1&showinfo=0&autohide=0&controls=1&hd=0&rel=0″ ][/trafficplayer_youtube_video][/trafficplayer_skin]

Het Brein Seminar was volgens ons erg geslaagd en we hebben besloten een nieuw seminar in te plannen.

Meer inhoudelijke informatie over de nieuwe data kun je vinden via onderstaande link.

Klik hier voor meer informatie over het Brein Seminar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu