Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn we weer met een leuke groep mensen samengekomen om effectiever te gaan werken (zowel privé als zakelijk).

Tijdens het Brein Seminars bespreken we niet alleen verschillende methodes, maar vinden we het belangrijk om naar jouw specifieke uitdagingen te kijken.

Hierbij geven we je een kort overzicht van de inhoud + geweldige resultaten.

 

Gedurende deze twee dagen

Uiteraard kunnen we niet starten zonder je een duidelijke basis mee te geven. Veel mensen weten niet wat de basiswerking van hun brein is. Hoe kun je dan gemakkelijk informatie “breinvriendelijk” onthouden? Heb jij namelijk een gebruiksaanwijzing gekregen van je brein toen je werd geboren? Dus, eerst de basis, dan verder opbouwen.

Na het bespreken van 7 verschillende leerprincipes (die een must zijn om gemakkelijk informatie te onthouden), zijn we heerlijk gaan mindmappen. Op de foto zie je een voorbeeld van één van de deelnemers die heerlijk bezig was.

Opdrachten tijdens het Brein Seminar in juni 2012Mindmappen is een “natuurlijke” manier om informatie gemakkelijk en supersnel te verwerken en structureren. Daarnaast zouden veel mensen (lees: 100% van de deelnemers) het fijn vinden om sneller te gaan lezen. Daarom zijn we met verschillende snelleesoefeningen aan de slag gegaan die de leessnelheid van de cursisten direct verhoogde. IEDEREEN in het Brein Seminar verdubbelde zijn/haar leessnelheid en een aantal verdrievoudigde het aantal woorden per minuut.

Glimlachen ontstonden na de tweede test, omdat dit voor veel mensen een grote opluchting betekende. Hoeveel moet jij namelijk lezen per dag? Hoe zou het voor je zijn om dit 2-3x sneller te doen en dus veel meer tijd over te houden om te ontspannen?

Na dit geweldige resultaat stond iedereen te trappelen om te ontdekken wat de 7 stappen van de “Super Studie Methode” waren. Met deze simpele stappen kun je namelijk supersnel informatie verwerken. Je leest niet alleen boeken veel sneller, je doet sneller onderzoek, verwerkt projecten sneller en bouwt je bedrijf nóg sneller uit naar zijn maximale potentie.

Tijdens de verschillende opdrachten hebben de deelnemers vele inzichten gekregen en een mentaliteit ontwikkeld om informatie te gaan verslinden.

Uiteraard wil je deze verwerkte informatie niet alleen snel verwerken, maar ook gemakkelijk (op korte én lange termijn) onthouden. Vandaar dat we als afsluiting elke deelnemer verschillende geheugensystemen hebben laten ontwikkelen. Je kunt deze systemen gebruiken om specifieke informatie aan te koppelen, zodat je het kunt gebruiken wanneer je dat nodig hebt. Deze systemen kun je terughalen tijdens bijvoorbeeld een presentatie, interview, tentamen, vergadering, bespreking of tijdens je dagelijkse routine. Zo vergeet je nooit meer de informatie die je wilt onthouden.

Elk Brein Seminar is qua structuur hetzelfde, maar eigenlijk ook totaal anders. Door constante feedback van de deelnemers zeer serieus te nemen blijven we het seminar steeds verbeteren. Zo doen we nu nóg meer oefeningen, passen we meer breingym toe en luisteren we nog beter naar de persoonlijke uitdagingen van de deelnemers.

Door het luisteren naar de deelnemers zijn we trots op het gemiddelde cijfer van een 8,8!!

 

Is het Brein Seminar iets voor mij?

Alleen jij kunt deze vraag beantwoorden. Heb jij een drukke baan, zaak of heb je weinig tijd over voor je gezin, vrienden of familie?

Verwerk je veel informatie (via boeken, rapporten of op internet) en weet je dat je dit sneller zou willen doen? Dan is het Brein Seminar iets voor jou!

Bekijk hieronder ook enkele reacties van enthousiaste deelnemers.

 

Enkele reacties:

Ik ben laborant en ontwikkel autolak. Daarnaast sport ik graag en heb ik brede interesses.

Ik ben naar het Brein Seminar gekomen om mijn hersens beter te kunnen gebruiken. Ik vergeet makkelijk dingen en ik zou graag met een snelheid van 1000 woorden per minuut willen lezen en een begrip van 80%.

Het meest waardevolle wat ik heb geleerd zijn de simpele technieken om sneller te lezen, makkelijker te onthouden en een betere focus te houden. Hierdoor zal ik sneller door mijn “leesvoer” heen komen en zal ik efficiënter zijn.

Andere voordelen van dit seminar waren de interactie met de groep, je kunt leren van anderen en voor mij is het een goede stok achter de deur.

Ik zou iedereen dit seminar aanraden die dezelfde problemen heeft als ik.

– Ferry

 

Ik ben voor verschillende redenen naar het Brein Seminar gekomen. Ten eerste om mijn dochter te ondersteunen en ten tweede om meer uit mezelf te kunnen halen en sneller te kunnen werken en leren.

Wat ik waardevol vond aan het Brein Seminar was onder andere de duidelijke structuur. Daarnaast ben ik erg blij met mijn nieuwe leessnelheid en de geheugensystemen. Hierdoor kan ik veel sneller door teksten heen lezen en meer gestructureerd werken.

De voordelen van dit seminar vond ik dat ik nu veel meer tijd ga overhouden doordat ik sneller kan lezen én dit beter te onthouden. Ook heb ik gemerkt dat mijn zelfvertrouwen is toegenomen (door de directe resultaten).

Ik zou deze training aan iedereen aanraden, met name scholieren op de middelbare school en volwassenen die effectiever willen leren/werken.

– Kristel, feel good expert en ondernemer

 

Wil je ook meer weten over het Brein Seminar, de data en de kosten? Klik dan hier voor meer informatie.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu